Walking Landscapes Metropolis Aarhus

Om Walking Landscapes 2021

DATO: 11. juni-28. okt. 2021
STED: Bornholm – Aalborg – Silkeborg – Møn – Aabenraa – Randers – Guldborgsund – Skagen – Roskilde – Aarhus – Viborg – Vejle (se dato for de enkelte kommuner nederst på siden)
LIVESTREAM: www.facebook.com/walkinglandscapes

 

Metropolis og 12 kommuner over hele landet præsenterer WALKING LANDSCAPES som første del af trilogien METROPOLIS LANDSKAB, der gennem tre år kobler kunst og natur.

WALKING LANDSCAPES er et kunstnerisk vandringsprojekt. I løbet af 140 dage vil 140 kunstnere foretage 140 vandringer à 12 timer gennem vidt forskellige landskaber i de 12 deltagende kommuner. Og de inviterer dig til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

Alle kunstnere har en særlig relation og kendskab til det landskab, de vandrer i. Med dette kendskab i rygsækken tager de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i landskabernes natur, myter, stemninger, fænomener og hemmeligheder.

De udforsker stederne ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, dans, fortælling, arkitektur, film, musik, etc. – og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. Fortællinger, performances, installationer, samtaler, malerier, kompositioner…

 

Program og deltagelse

Under programmet for de enkelte byer kan du læse mere om kunstnerne og deres idé med vandringen. Her kan du også se, om kunstneren inviterer til at deltage live i landskabet på vandringen. Ellers kan du altid kigge med via live-stream.

Se program for Walking Landscapes

 

Følg med

Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på facebook:
www.facebook.com/walkinglandscapes

 

Opdagelsesrejser i Danmark

Kunsten har altid forholdt sig til natur og landskaber, både i de klassiske landskabsmalerier, i land art og meget mere, men hvordan forholder nutidskunstnere sig til landskabet i en kontekst af klimaforandringer, nedbrydelse af naturen og en ændret bevidsthed om vores egen rolle?

For kunstnerne såvel som for os, der følger med, er vandringen en opdagelsesrejse og en kortlægning. Et refleksionsrum med plads til eksistentielle spørgsmål og højtflyvende tanker, akkurat som den har været for mange af os i en tid, hvor verden, som vi kender den, har været lukket ned.

Til sammen skaber de 140 kunstnere en levende, mangfoldig og overraskende oplevelse af de danske landskaber med nye ruter, nye fortællinger og ny inspiration til selv at gå på opdagelse.

 

11. -20. juni: Bornholm
21. juni-10. juli: Aalborg
11.-20. juli: Silkeborg
21.-30. juli: Møn
31. juli-9. aug.: Aabenraa
10.-19. aug.: Randers
20.-29. aug.: Guldborgsund
30. aug.-8. sept.: Skagen
9.-18. sept.: Roskilde
19.-28. sept.: Aarhus I
29. sept.-8. okt.: Viborg
9.-18. okt.: Vejle
19.-28. okt.: Aarhus II

 

Konceptet bygger på Wa(l)king Copenhagen, der fandt sted i sommeren 2020 – et projekt skabt af Metropolis og 100 kunstnere som en kunstnerisk manifestation i en coronatid. Se her: WA(L)KING COPENHAGEN

 

Walking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 kommuner med støtte fra Nordea-fonden og Statens Kunstfond.