Walking Landscapes Skagen

10 vandringer, 10 kunstnere, 10 dage
30. aug.-8. sept.

 

10 kunstnere vandrer ved Skagen. Én kunstner hver dag i 10 dage. I 12 timer vandrer de ud i landskabet og inviterer dig til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

”Skagen har igennem mange år slidt på sin unikke kunst- og kulturhistorie uden at der er blevet tilføjet nye kapitler af historisk forankret karakter, og derfor har vi de seneste 3 – 4 år arbejdet intensivt med at udvikle nye kunstneriske fællesskaber i Skagen.” Sådan lyder det fra Lars Ilum, leder af kulturhus Kappelborg, der er projektets samarbejdspartner i Skagen.

Walking Landscapes’ kerne er kunstnerens møde med naturen. Kunstnerne arbejder on location – altså rundt om i Skagens unikke natur. De lader sig inspirere af naturen, af møder med mennesker i naturen… fuldstændig på samme måde som Skagensmalerne i sin tid blev det.

De 10 kunstnere, der har valgt Skagen Odde som ramme for deres vandring, har alle en særlig tilknytning til Skagen. Nogle har familie her, andre forbinder området med ferieminder, og andre igen har tidligere arbejdet med deres kunst i området. Overordnet set er det ordet fællesskaber, der er den røde tråd i kunstnernes valg af Skagen.

Klik, og se program for Skagen

 

Kunstnere

30. august: Performancekunstner Inga Gerner Nielsen
31. august: Danser Ellen Kilsgaard
1. september: Fotograf Maja Nydal Eriksen
2. september: Performancekunstner Anamet Magven
3. september: Billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen
4. september: Performancekunstner Helga Rosenfeldt-Olsen
5. september: Arkitekt og forfatter Gustav Fabricius
6. september: Danser Julie Schmidt Andreasen
7. september: Kunstner og researcher Tina Mariane Krogh Madsen & kunstner Kamilla Mez
8. september: Scenekunstner Eja Due

Følg med

Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på facebook:
www.facebook.com/walkinglandscapes

Program offentliggøres senest 14 dage før første vandring. Se mere her om, hvordan og hvornår du selv kan vandre med kunstnerne i landskabet.

Om Walking Landscapes

Walking Landscapes er et landsdækkende kunstprojekt – en kunstnerisk opdagelsesrejse ind i 12 vidt forskellige landskaber over hele landet. Projektet varer 140 dage 11. juni til 28. oktober 2021 med 10 kunstnere og 10 dage per kommune – i alt 140 kunstnere.

 

Walking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartner i Skagen er Kulturhus Kappelborg i samarbejde med Kystmuseet i Skagen, Det Grå Fyr, Skagens Turistforening og Bibliotek.