Om Metropolis 2018

Metropolis 2018 – al magt til publikum

Metropolis 2018 giver magten til publikum. Sommerens program af international performance og kunst i byens rum præsenterer en række kunstnere, som arbejder for at forandre verden med fællesskab – eller fællesskabelse – som våben.

Vi rykker kunsten ud af de konforme rammer, ud i byen og direkte ind i vores hverdag. Vi drømmer stort om parallelsamfund, samhørighed og nye verdensordner. Og vi inviterer publikum til at være med.

Der er ingen fjerde væg mellem kunsten og virkeligheden og ingen komfortable sæder at læne sig tilbage i. En boligblok, en kran, et S-tog, en tom industribygning, 1 ton salt, et telt i en naturpark, en strand, en mole midt i byen er vores storbyscener, hvor der dannes nye fællesskaber og tænkes nye tanker.

Forbered dig på en sommer, hvor vi skal sove og drømme sammen om en ny fremtid. Hvor vi skal danse sammen i en fortolkning af vores by. Hvor vi skal lytte sammen til vores hverdag fortolket af et symfoniorkester. Hvor vi sammen skal meditere ved solopgang til et minimalistisk danseritual. Hvor vi sammen skal få tiden til at gå i stå.

Du får mudder på skoene og sol i øjnene. Højdesyge og sceneskræk. Men hvis du vil være med, er der en sommer fuld af forandrende scenekunst foran dig.

Se det fulde program på www.metropolis.dk

PROGRAM FOR METROPOLIS 2018
– en sommer med international performance og kunst i byens rum

opHAV af GLiMT
31. maj-3. juni – Slusens Bådbyggeri, Kbh. S
Det danske nycirkus-kompagni GLiMT åbner med opHAV ved en gammel havnekran i Københavns Sydhavn. Med kajen som mødested for rejsende på vej ud i verden og for de fremmede tilrejsende undersøger GLiMT vores åbenhed over for det ukendte. Er vi så gode til at mødes, som vi burde være?

THE NIGHT af hello!earth
1.-3. juni / 7.-9. juni / 29., 30. juni, 1. juli – tre hemmelige steder
Det er der andre af sommerens kunstnere, som har sat sig for at ændre. Det danske performancekompagni hello!earth inviterer på en 14-timers kollektiv rejse gennem natten, THE NIGHT, hvor 30 mennesker sover sammen for i fællesskab at drømme om et nyt samfund.

GRAND ENSEMBLE af Pierre Sauvageot og Copenhagen Phil
15.-16. juni – Emaljehaven, Kbh. NV
Som i et dukkehus åbner den franske komponist Pierre Sauvageot facaden ind til beboerne i en boligblok. De lever dør om dør, men kender kun hinanden på hverdagslydene. Disse lyde transformeres til en storslået symfoni, der spilles fra boligernes altaner af symfoniorkestret Copenhagen Phils 65 musikere med beboerne og boligblokken i hovedrollen.

MADE IN COPENHAGEN af Joanne Leighton
28. juli – Blågårds Plads, Kbh. N
I en rørende massekoreografi genindsættes samhørigheden og nærværet i storbyen, når australsk-belgiske Joanne Leighton inviterer 99 almindelige københavnere til at skabe et dansende portræt af deres by – MADE IN COPENHAGEN. Du kan også være med, se mere her.

9000 STEPS af Joanne Leighton
31. juli-5. aug. – Naturpark Amager, Amager Strand & Ofelia Plads
Ved solopgang og ved solnedgang på tre af byens magiske steder hvirvler seks dansere rundt på et underlag af 1 ton salt, 1 ton jord eller 1 ton sand. På en strand, på en græseng og på en central bypromenade. De hvirvler os med ind i et ritual, der sætter os i forbindelse med naturens og kollektivets magt til at forandre.

FOR THE TIME BEING af Schweigman&
16.-18. aug. – Copenhagen Contemporary, Refshaleøen
Hollandske Boukje Schweigman søger sammen med publikum at bygge et parallelsamfund uden tid som livsvigtig modvægt til fortravlede storbymenneskers vilde ridt mod en afgrund af stress og fremmedgørelse. En stabel papkasser er eneste rekvisit, når publikum selv skal beslutte, om de er klar til at bygge en ny verden.

MOVE IT!
30. aug.-2. sept. – Vesterbro
MOVE IT! er en weekend med forestillinger og workshops, der mikser cirkus, dans, parkour og skate. Her mødes discipliner og mennesker i fælles aktiviteter, der udfordrer tyngdekraft, balance og fysik.

REMOTE COPENHAGEN af Rimini Protokoll
14.-30. sept.
Sammen med KØS præsenteres tyske Rimini Protokolls audio walk REMOTE COPENHAGEN. Her er publikum i kollektiv transit på en rute gennem byen. Mennesker mødes og sættes i stævne på offentlige transitsteder som togstationer, der forvandles til steder for konflikt og forhandling.

METROPOLIS RESIDENCIES
Sideløbende med sommerens forestillinger arbejder 15 kunstnere i stedspecifikke residencies over hele byen. Metropolis inviterer internationale og danske kunstnere til at dykke ned i København og skabe performance og kunst specifikt til og med vores by.

Under temaerne ENGAGING THE CITY, WALKING THE CITY og BALANCING THE CITY arbejder de hver i en måned med kunst, der involverer og engagerer; med vandring som kunstart og metode; og med cirkuskunst, der transformerer byen. Hold øje med åbenhus-arrangementer, hvor kunstnerne præsenterer deres idéer og refleksioner.