opHAV – GLiMT & Teatret OM

Himmelstræbende nycirkus med en kran i Sydhavnen
DATO
Tors 31. maj kl. 20
Fre 1. juni kl. 20
Lør 2. juni kl. 16 & 20
Søn 3. juni kl. 14
STED Slusens Bådebyggeri – Ved Slusen 34, Kbh S
GRATIS

 

En ikonisk havnekran i Københavns brogede Sydhavn spiller hovedrollen i en charmerende nycirkus-forestilling om vores evige længsel efter fjerne horisonter og nye eventyr.

Fire dristige performere balancerer, flyver og forvandler med luftakrobatik, linedans og live-musik havnekajen til et svirrende samlingspunkt.

Her på kanten af kajen, hvor land og vand mødes, står kranen solidt plantet. Herfra begiver rejsende sig ud i verden. Og her møder vi de tilrejsende.

Men hvordan tager vi imod de nye muligheder og nye mennesker, som kommer udefra? Med rationel skepsis eller drømmende nysgerrighed? Med længsel efter det eksotiske eller mistro ved det ukendte?

Hverdagssituationer forvandler sig til opsigtsvækkende fysiske optrin, mens stemningsfuld live-musik sætter atmosfære, varme og sjæl til denne tidløst fængende fortælling.

 

OM GLIMT

GLiMT skaber særegne visuelle og fysiske udtryk i krydsfeltet mellem cirkus, dans og fysisk teater. Deres fortællestil henvender sig til både voksne og børn ved at kombinere det umiddelbart spektakulære med relevante fortællinger og problemstillinger.
www.glimt.info

OM TEATRET OM

Teatret OM er en international teatergruppe. Skuespilleren er centrum for den kreative proces, hvor relationen til rum, visuelt udtryk, musik og vokal integreres som et væsentligt aspekt af det endelige udtryk. Teatret OM er egnsteater i Ringkøbing-Skjern Kommune.
www.teatretom.dk

Varighed: 60 min.
Anbefales fra: 7 år

ANMELDELSE

”I Sydhavnen i København foldede løjerne sig ud på en mindre plads med en stygt stor kran omgivet af omfangsrige husbåde som lokalkolorit. Med en lysende blå, skyfri sommerhimmel til at danne baggrund havde ’opHAV’ optimale rammer for en række situationsspil, der fyres af som kraftfulde og humoristiske knaldperler. Nogle er korte, andre længere forløb, hvor indhold og personer får tid til at udvikle sig. Hver af de medvirkende har som udgangspunkt deres egen faste karakter, men det er de medvirkendes groteske komiske ensemblespil, der giver ’opHAV’ størst gennemslagskraft.” Teateravisen

CREDITS
Forestillingen er skabt af det kunstneriske hold
Idé og instruktion: Lars Lindegaard Gregersen
Medvirkende performere: Päivi Raninen, Moa Asklöf Prescott, Linnéa Backgård
Medvirkende musiker og komponist: Maja Romm
Scenografi: Antonella Diana
Kostumer: Camila Sarrazin
Konsulenter: Sandra Pasini, Annemarie Waagepetersen, Antonella Diana
Producent: Jonas Schou Hansen
Foto: Søren Meisner

En co-produktion mellem GLiMT og Teatret OM med støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond, In Situ og Metropolis

Præsenteres i samarbejde med CPH Stage

 

  

This performance has received a production aid by the IN SITU ACT project, co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union