FOR THE TIME BEING – Schweigman&

Tiden er inde til at forandre verden – hvis vi vil
DATO Tors.-lør. 16., 17., 18. august kl. 18.30 og 21.00
STED Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 Kbh. Ø
BILLET 75 kr. på www.scenebillet.dk

 

Køb billet

 

Kan vi stoppe tiden? Bare et øjeblik. FOR THE TIME BEING er et forsøg. Et forsøg på at skabe et vakuum, hvor tiden er flydende. Hvor den går i stå, speeder op, går i slowmotion. Et sted uden tid og kaos, hvor ingen skal nå noget.

Den hollandske instruktør Boukje Schweigman er eminent til at sætte samtidens store problematikker i spil – altid uden et ord og kun ved hjælp af krop og bevægelse. Hendes grotesk morsomme forestilling FOR THE TIME BEING er en intelligent kaoskoreografi, der leger med vores opfattelse af tid. De 12 performere fanger publikum i et gådefuldt spil. En leg uden synligt formål, som forvirrer og tirrer, men som samtidigt kryber længere og længere ind under huden.

Inden i denne sorte Pandoras Æske af en scenografi er du som publikum med på gulvet. Du står i vejen og må flytte dig. Du skal følge efter for at følge med. Og du må dukke dig for at undgå flyvende kroppe. Boukje Schweigman bruger snedigt og charmerende os alle til at opbygge sit nye samfund – med en bunke papkasser som eneste rekvisit.

FOR THE TIME BEING er en underholdende allegori over en verden i selvdestruktions-mode. En karussel ude af kontrol på vej mod afgrunden med angst, fremmedgørelse og afmagt som passagerer. Percussion-gruppen Slagwerk Den Haag slår rytmen for en ny dagsorden, hvor jorden drejer langsommere og langsommere, mens vi løber hurtigere og hurtigere.

FOR THE TIME BEING er befriende og overrumplende for sanser og logik – og et effektfuldt bud på scenekunstens potentiale til at forandre. Hvis vi vil.

OM SCHWEIGMAN&

Med forfriskende mangel på respekt for koder og konventioner har Boukje Schweigman, kvinden bag Schweigman&, været et hovednavn på den europæiske performancescene i mere end 15 år. Hun er uddannet i fysisk teater fra den anerkendte Amsterdam Teaterskole, der har fostret en toneangivende generation af unge, hollandske kunstnere. Hun er kåret som dronningen af det sensoriske teater med en unik evne til at skabe visuelt stærke og fysisk poetiske universer, der bjergtager publikum. Hendes prisvindende værker har været vist over det meste af Europa, men præsenteres nu for første gang i Skandinavien.

ANMELDELSER

”For the time being er et aldeles mageløst værk. Nytænkende, tankevækkende og uforglemmeligt. Og ikke mindst underholdende. Værket kunne naturligvis ikke realiseres uden enestående mimere, og bedre end de, som Schweigman& kan præsentere, må man lede længe efter. En forestilling som For the time being har man ikke chancen for at se hver sæson.” Danstidningen

“Hvad er det, vi ser? Er det aktører i en forestilling uden ord? Eller kopier af os selv betragtet på afstand fra det liv, vi ellers lever?… Kampen bliver et kraftfuldt billede af, hvordan vi som medborgere splittes af viljen til at være en del af samfundets faste skema og gøre modstand mod det… Således bliver “For the time being” et gribende miks af egen selvransagelse og et ekspanderende indre rum.” Sydsvenskan

Varighed: 70 min.
Anbefales fra: 14 år

CREDITS

Iscenesættelse: Boukje Schweigman
Performere: Sieger Baljon, Sue-Ann Bel, Hannegijs Jonker, Jasper Koopmans, Vitaly Medvedev, Hali Neto, Moene Roovers, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Rick van der Steen, Dwayne Toemere, Sus Verbruggen, Jurriaan de Vos, Luuk Weers
Lydkomposition: Fedor Teunisse, Frank Wienk
Scenografi & lys: Theun Mosk, Grischa Runge
Kostumedesign: Esmée Thomassen
Produktion: Linda Witpaard, Kas Pijs
Instruktørassistent: Anemone Oostvriesland
Coach performere: Toon Kuijpers
Co-produktion af Schweigman& og Slagwerk Den Haag

Foto: Jochem Jürgens

For Schweigman&
Produktionsleder: Yoni Vermeire
Teknisk chef: Jurr van Diggele
PR & formidling: Lonneke Laurant
Administrerende leder: Rachel Feuchtwang

www.schweigman.org