REMOTE COPENHAGEN – Rimini Protokoll

Audiowalk gennem steder i transit
– kommissioneret af KØS Museum for kunst i det offentlige rum
DATO 14. september-4. oktober kl. 17
MØDESTED Vestre Kirkegård, Nordre Kapel – Vestre Kirkegårds Allé 15, 2450 Kbh. SV
BILLET 75 kr. + gebyr via www.billetto.dk / 50 kr. for stud./pens./ledige
Køb billet

 

Tag med det internationalt anerkendte multimedie-kollektiv Rimini Protokoll på den nyproducerede interaktive og stedspecifikke audiowalk Remote Copenhagen. Iført høretelefoner guides deltagerne af en GPS-stemme gennem steder i transit som bl.a. Københavns Hovedbanegård og oplever selv følelsen af at være i transit.

Gennem en myriade af sammenkoblede fortællinger, der kredser om kunstig intelligens og gruppedynamik i transit, sætter den kollektive audiowalk fokus på togstationer som offentlige transitrum: Stationer som steder for konflikt og forhandling, stationernes arkitektur og ikke mindst stationernes mylder af passagerer og ansatte.

Fortællingerne ledsages af lydoptagelser og atmosfæriske kompositioner skabt til de steder, som publikum passerer. Turen slutter et sted med en ekstraordinær udsigt over Københavns tagrygge.

Værket er kommissioneret af KØS Museum for kunst i det offentlige rum som en del af udstillingsprojektet TRANSIT, der åbner 13. sept. 2018. Med udstillingsprojektet TRANSIT sætter KØS fokus på rejsendes personlige og vidt forskellige fortællinger og vilkår i nutidens globaliserede samfund. Læs mere på www.koes.dk.

Remote Copenhagen co-præsenteres af Metropolis, der tidligere har præsenteret Rimini Protokolls forestillinger 100% KØBENHAVN og CARGO SOFIA.

Varighed: 2 timer
Sprog: dansk eller engelsk – engelsk version udbydes tirsdage og fredage.

NB! Audiowalken slutter ved Københavns Hovedbanegård, og vi kommer derfor ikke retur til Vestre Kirkegård.

OM RIMINI PROTOKOLL
Rimini Protokoll er et tysk multimedie-kollektiv bestående af Helgard Kim Haug, Stefan Kaegi og Daniel Wetzel. De arbejder i krydsfeltet mellem teater, lyd/radiospil, film og installation. Rimini Protokoll er især kendt for at udvikle deltagende og debatskabende projekter som bl.a. Cargo Sofia og Situation Rooms. De arbejder desuden ofte med nye teknologier såsom lokative medier. Rimini Protokoll er internationalt anerkendt og har vundet adskillige priser, heriblandt Faust-prisen, European Prize for New Theater Forms, Sølvløven på Venedig Biennalen og Excellence Award af Japan Media Festival.
www.rimini-protokoll.de

ANMELDELSE

“Essensen i Remote Copenhagen består i, at man på fysisk vis oplever at være totalt og intimt styret per remote control. Det er hele spillet med Stemmen, der er det interessante ved Rimini Protokolls bud på audiowalken som populær ny genre. Den får et afgørende twist med sit digitaliserede overvågningsperspektiv i hænderne på det dagsordensættende tyske teaterkollektiv…

Her er det så os som tilskuere, der som aktører har overtaget scenen, byens rum. Men selv når vi frit får lov at vælge, om vi vil gå til højre eller venstre, har Stemmen som en superskarp klon af iPhonens Siri styr på mit næste skridt. Det er lidt som at have Gud i øret.”
Politiken

CREDITS

Af Rimini Protokoll (Stefan Kaegi/Jörg Karrenbauer)
Kommissioneret af KØS Museum for kunst i det offentlige rum.
Koncept, manuskript & instruktion: Stefan Kaegi
Research, manuskript & instruktion Kbh.: Jörg Karrenbauer
Lyddesign-koncept: Nikolas Neecke
Lyddesign Kbh.: Peter Breitenbach, Karolin Killig
Dramaturgi: Aljoscha Begrich
Produktionsledelse: Caroline Gentz, Epona Hamdan
Remote X er en produktion af Rimini Apparat
Foto: KØS

Co-produceret med HAU Hebbel am Ufer Berlin, Maria Matos Teatro Municipal and Goethe-Institute Portugal, Festival Theaterformen Hannover/Braunschweig, Festival d’Avignon, Zürcher Theater Spektakel, Kaserne Basel

Støttet af the Capital Cultural Fund Berlin, Swiss Arts Council Pro Helvetia og Fachausschuss Tanz und Theater Kanton Basel-Stadt. En House on Fire co-produktion med støtte fra Den Europæiske Unions Kulturprogram

I tilfælde af aflysning grundet regn eller sygdom blandt afviklere, vil du modtage en aflysning direkte fra Billetto på mail senest 2 timer før arrangementsstart. Ved aflysninger vil billetprisen (dog uden gebyr) blive refunderet og tilbagebetalt direkte fra Billetto.