Walking Landscapes Rune Søchting

2. aug.: Rune Søchting / Walking Landscapes Aabenraa

TID: 2. aug. kl. 06.00-18.00
RUTE: Gennem det centrale Aabenraa og videre
KATEGORI: Billedkunst
DELTAG: Vandringen kan opleves online
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

FORSVINDINGSPUNKTER

Vandringen tog afsæt i spørgsmålet om, hvordan vi mærkes af et sted. Med udgangspunkt i korttegningen undersøgte projektet forholdet mellem stedet og den, der erfarer det – det liv, stedet har i erindringen, i forestillingen og i det reelle fysiske rum.

Ofte bruger vi kort til at navigere i et landskab. Kortet er et billede, der lader os forholde os rumligt til et sted, selvom kortets olympiske blik ikke falder sammen med det rum, vi erfarer i, i øjenhøjde. Men hvordan tegner vi et kort over det landskab, vi erfarer?, spurgte Rune Søchting med sin vandring.

Ruten tog udgangspunkt i en række indsamlede håndtegnede kort tegnet af personer, der ligesom Rune selv er flyttet fra Aabenraa. Det er kort, der angiver steder, der er fundet i erindringen.

Samlet danner de dele af et nyt kort over et muligt Aabenraa med veje og kendemærker, der ikke nødvendigvis er eksakte og ikke nødvendigvis falder sammen med, hvordan byens landskab ser ud i dag. De angivne steder var navigationspunkter for en vandring, der undersøgte forskellige blik og perspektiver på vores omgivelser.


OM KUNSTNEREN

Rune Søchting er komponist og kunstner. Hans kunstneriske praksis spænder vidt og udmønter sig i stedsspecifikke værker og rumlige installationer, elektronisk komposition/musik, lydkunst samt sceniske og performative værker. Han er interesseret i lyd som relationelt fænomen og i, hvordan lyd fungerer som stedsmarkør.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

2. aug. kl. 6

2. aug. kl. 7

2. aug. kl. 8

2. aug. kl. 9

2. aug. kl. 10

2. aug. kl. 11

2. aug. kl. 12

2. aug. kl. 13

2. aug. kl. 14

2. aug. kl. 15

2. aug. kl. 16

2. aug. kl. 17

2. aug. kl. 18