23. september: Lisa Christiane Lertoft / Walking Landscapes Aarhus

TID: 23. september, kl. 07:00-19:00
KATEGORI: Performance
RUTE: Start: Krydset ved Nordre Ringgade og Randersvej, vandrer op ad Randersvej og fanger Ringvejen, går O2, der fanger Oddervej, dernæst Strandvejen, i krydset ved Marselis Boulevard påbegyndes vandring af O1 via Kystgade, Nørrebrogade, fanger Randersvej og passerer start, følger derefter O1: Nordre Ringgade, Vester Ringgade og Sønder Ringgade. Slut: krydset mellem Strandvejen og Marselis Boulevard.
DELTAG: Vandringen kan opleves online.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

Kærlig hilsen fra Ringen

Som tilflytter til Aarhus fik jeg at vide, at: ’Alt, der lå udenfor Ringgaden ikke var Aarhus’’.

Sidenhen har jeg undret mig over udtalelsens skarpe skillelinje. For til trods for ringenes opdeling, er der hver dag en masse af mennesker og trafik, som strømmer gennem byens to membraner. Til sammen skaber Ringvejen og Ringgaden rammerne for en diffusion af liv. Et liv, der skaber, gør og agerer Aarhus.

Denne undren har været udslagsgivende for mit kunstneriske koncept. Min vandring udfolder sig langs Ringgaden og Ringvejen. Hver vandrende time genererer et brev, der indkapsler og beretter om timens observationer. Vandringen bliver således motoren bag tolv breve, der efterlades i landskabet eller postkasser langs ruten.

Kærlig hilsen fra Ringen er en undersøgelse af Ringvejen og Ringgaden, som vi enten passerer eller lader os definere af. Brevene indkapsler et sanseligt portræt af livet langs ruten og beretter om de passage-steder, vi ellers tager forgivet.

OM KUNSTNEREN
Lisa Christiane Lertoft er en praktiserende nostalgiker med et omsorgsfuldt øje for omgivelsernes små detaljer. Hendes kunstneriske felt befinder sig indenfor skriften, som hun anvender i forsøget på at indfange de små og fine fornemmelser. 

Hun studerer Æstetik og Kultur på Aarhus Universitet, danser og holder pennevenskabet i live med et antal af pennevenner, der efterhånden ikke kan tælles på to hænder.

http://www.vinkaarhus.dk/author/lisa-christianse/

Instagram: @Lisa__Christiane
____________________________________________________________________

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG FRA D. 23. SEPEMBER 2021

VIDEOS

23. sept. kl. 7

23. sept. kl. 8

23. sept. kl. 9

23. sept. kl. 10

23. sept. kl. 11

23. sept. kl. 12

23. sept. kl. 13

23. sept. kl. 14

23. sept. kl. 15

23. sept. kl. 16

23. sept. kl. 17

23. sept. kl. 18

23. sept. kl. 19

CREDIT: Lisa Christiane Lertoft

X