1. aug.: Elke Mark / Walking Landscapes Aabenraa

Rute: 13 km fra Padborg Station til Flensborg Fjord
Vandredato: 1. august 2021 kl. 9-21

 

HINSIDES GRÆNSER – en kunstnerisk undersøgelse af at bevæge sig i landskabet

Vandringen begyndte i krydset ved Hærvejen og Gendarmstien i Padborg og blev kombineret med en 12 timer lang kunstnerisk undersøgelse af fysiske bevægelser set i lyset af de mange lag af historiske begivenheder, der præger det, der i dag er grænseområdet mellem Danmark og Tyskland.

Med referencer til Alice i Eventyrland legede undersøgelsen på den ene side med bevægelser forbundet med ens egen og andres kroppe samt til det omkringliggende miljø. Mens deltagerne genkaldte sig dele af Alices eventyr og vandrede med hendes spørgsmål i tankerne, kunne de finde sig selv midt i et ”caucus race” eller andre uventede situationer.

På den anden side udforskede Elke Mark andre vandrende kunstneres koncepter og fortalte deres historier ved at gengive deres værker (f.eks. Richard Long).

Kombineret med lecture performances og forskellige interaktive aktiviteter inviterede Elke deltagerne til at bevæge sig gennem grænselandet med fokus på særlige spørgsmål og senere udveksle og dele deres indtryk.

 

OM KUNSTNEREN

Elke Mark arbejder som kunstner og filosof, primært inden for performancekunst med fokus på bevægelse, sensorisk viden og koncepter for dialog. Hun skriver artikler, underviser og arrangerer performancekunst-festivaler.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

1. aug. kl. 9

1. aug. kl. 10

1. aug. kl. 11

1. aug. kl. 12

1. aug. kl. 13

1. aug. kl. 14

1. aug. kl. 15

1. aug. kl. 16

1. aug. kl. 17

1. aug. kl. 18

1. aug. kl. 19

1. aug. kl. 20

1. aug. kl. 21

CREDIT:

Topbillede: Katrine Lassen Jørgensen

Midterbillede: Michael Panknin