14. september: Charlotte Grum / Walking Landscapes Roskilde

TID: 14. sept. kl. 18.00-06.00
KATEGORI: Performance
RUTE: 23 km i loops fra slottet til Bistrup Bakke

 

NATTENS HABITAT

Hvordan ville tilværelsen se ud, hvis mennesket var natdyr?

Det var Charlotte Grums udgangspunkt for sin vandring gennem natten på Sct. Hans. Her inviterede hun publikum til at tage del i det stof, natten er gjort af.

Landskabet ændrede sig, da mørket skabte andre navigationspunkter, hellesteder og værn for nattevandrerne. Humane og non-humane kroppe som bygninger, træer, fjord og jord forbandt sig til hinanden på andre måder, da lyset svandt, og mørket tog over.

Vandringen foregik i loops med ”Slottet” som centrum. Herfra bevægede Charlotte sig ud og tilbage igen i stadig nye retninger. Slottet som tilbagevendende centrum gav deltagere mulighed for at vandre med – og det skabte en gentagende rytme, da det tiltagende mørke krøb ind i kroppen. Det blev en kropsliggjort kortlægning af et landskab i forandring. En soldreven staldlygte var den eneste stadig aftagende lyskilde på turen, og et nyt landskab opstod i bevægelsen på nattens stier og steder.

Vandringen foregik i stilhed kun afbrudt af live-rapporteringen hver hele time.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM KUNSTNEREN

Charlotte Grum er installationskunstner og socialpsykolog. Hun udforsker forholdet mellem krop, subjektivitet og materialitet i performative situationer i det offentlige rum. Hun er inspireret af psykogeografiens genlæsning af steder og udfordrer gerne dominerende fortællinger.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de enkelte nedslag

14. sept. kl. 6

14. sept. kl. 7

14. sept. kl. 8

14. sept. kl. 9

14. sept. kl. 10

14. sept. kl. 11

14. sept. kl. 12

14. sept. kl. 13

14. sept. kl. 14

14. sept. kl. 15

14. sept. kl. 16

14. sept. kl. 17

14. sept. kl. 18

Foto: Katrine Nilsen