Ane Bonde Rolsted Walking Landscapes Vejle

18. oktober: Ane Bonde Rolsted / Walking Landscapes Vejle

TID: 18. oktober 08.00 – 20.00
KATEGORI: Fotografi
RUTE: Følger en lille bæk fra Grejs til Grejs Å, ind til Vejle og ud langs fjorden.
DELTAG: Vandringen kan opleves online. 
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

KORTLÆGNING AF NATUR

Hvad sker der med vores færden, når vi færdes efter kort?

Kortlægning assisterer os i vores færden, men former også, hvordan vi anskuer vores virkelighed.

I en tid, hvor kort over landskaber, vejnet, spiselige svampe og  konceptualiserede stisystemer former vores forståelse af vores omverden, ønsker jeg at skabe en ny kortlægning af natur baseret på sensorik og taktilitet. 

Gennem et hjemmebygget kamera (bygget af affaldstræ, bøger fundet på lossepladsen, kasserede kameraer) og dets slørede, forstyrrede og taktile fotografi, vil jeg streame, fotografere og printe små bidder af landskabets lys, farver og linier. Hver lille bid er en del af min kortlægning af natur.  

For hvad sker der med mennesker, når vi færdes på uanlagte veje? Når vores kroppe udfordres af naturens landskaber og forhindringer? Når vi bevæger os langsomt; sansende, snusende?

Jeg skaber ikke en topografisk kartografi, men sigter efter en sensorisk kartografi af landskabet uden for stierne. Jeg følger linjer i landskabet, i træer, i visne blade, vandveje og vandspejle. Linier, strukturer og teksturer, der kan give anledning til at færdes i naturen på nye måder, til at anskue vores omgivelser fra et nyt perspektiv. 

Det primære kamera er bygget af kasserede Lademanns leksikoner og dele af brugte, aflagte kameraer. Men grundprincippet er simpelt: hvis du har en kasse, så kan du lave et kamera! 

Efter turen samles fotografierne i en kort/fotobog.

OM KUNSTNEREN

Ane Bonde Rolsted er visuel antropolog og fotograf. Hun arbejder med et særligt blik for den kulturelle og sociale kontekst, med perception og sensorik. Ane Bonde Rolsted kombinerer film, eksperimentelt fotografi, fotobøger og tekst i arbejdet med temaer som natur, døden og kød.

 

DOKUMENTATION

VIDEOS – de 13 nedslag

18. okt. kl. 8

18. okt. kl. 9

18. okt. kl. 10

18. okt. kl. 11

18. okt. kl. 12

18. okt. kl. 13

18. okt. kl. 14

18. okt. kl. 15

18. okt. kl. 16

18. okt. kl. 17

18. okt. kl. 18

18. okt. kl. 19

18. okt. kl. 20

 

 

Foto 1: Jonas Normann
Foto 2: Ane Bonde Rolsted

 

X