Sensuous City Sisters Hope Metropolis København

SENSUOUS CITY af Sisters Hope

Sanselig 24-timers vandring og udstilling vækker visioner for fremtidens by
THE PERFORMANCE
DATO 14., 16., 18., 21., 23., 25. juli / start mellem kl. 12 og 13 – slut dagen efter mellem kl. 12 og 14
MØDESTED Københavns Rådhus’ bagindgang, Kbh. K
BILLET 275 kr.
Køb billet
Alternativt: Send en mail til info@kit.dk med forestilling, dato og antal billetter. Du betaler med Mobilepay på 3033 5915 (Katrien Verwilt), og vi sender dig dine billetter.
 
THE ARCHIVE
DATO 15.-26. juli – åbningstid man.-lør. kl. 10-16 / søn. lukket
STED Københavns Rådhushal, Kbh. K
GRATIS

 

SENSUOUS CITY – THE PERFORMANCE

Performancegruppen Sisters Hope tager dig med på en dyb, sanselig rejse ind i byens poetiske sprækker.

Du er med på en rituel vandring og performance, der skal hjælpe os med at finde en sanselighed i vores måde at være til stede på i byen og i verden. Som modsætning til idéen om den store, fremmedgørende metropol bringer Sisters Hope os i kontakt med det nære, det stoflige, det æstetiske i storbyen.

I løbet af 24 timer udforsker I byen i små grupper. Vandringerne føres an af Sisters Hopes performere: The Image of The Hanged Man, The Invitation, Wo(man), m.fl. Inden I tager afsted, sørger de for, at I indvies i alt det, I skal medbringe på den poetiske og sanselige vandring.

Undervejs vil der være måltider, og natten tilbringes i Nikolaj Kunsthal. Her synker I dybt ned i søvnen eller samles til natteritualer i og fra den tidligere kirkes sakrale rum med plads til højtflyvende tanker og dybe refleksioner.

Siden Sisters Hope for to år siden for første gang begav sig ud i byen, har de fortsat udforskningen af de sanselige lag i byen. De har bl.a. undersøgt forholdet mellem sten og kroppe som byens byggesten, lagene af tid i byen, byen fra barnets perspektiv og byens statuer som magtsymboler.

I løbet af vandringen undersøger I byens sanselige grundstoffer. Hvilke fortællinger, atmosfærer, bevægelser, følelser gemmer der sig mellem murstenene? I udfører aktiv grundforskning, og jeres opdagelser bringer I med jer tilbage, hvor de udstilles i montrer til skue for andre besøgende.

Vi lever i en overgangstid, hvor verdenssituationen har fået os til at sætte spørgsmålstegn ved det, vi kender. Med Sensuous City er I med til at gentænke og skabe alternativer til det samfund, vi lever i. Jeres opdagelser lægger grunden for nye drømme og visioner om fremtidens by – en by i et Sanseligt Samfund.

Læs interview med Sisters Hope på vores blog.

 

Sensuous City Sisters Hope Metropolis København

SENSUOUS CITY – THE ARCHIVE

I forbindelse med performancen åbner vi for en stor undersøgelse af fremtidens by. I montrer samler vi research fra Sisters Hopes vandringer – materiale, der peger på byens sanselighed og poesi eller mangel på samme.

I løbet af tre uger opbygges gennem arkivmaterialet et kort, der tegner et nyt billede af København. Ikke et billede af bygninger og infrastruktur, men et billede af mennesker, følelser og stemninger. Et billede af en flygtig by båret af poesi og drømme.

Hent inspiration til din egen udforskning af København. Hvilke gemte, glemte eller uudnyttede potentialer kan du finde for fremtidens by?

Arkivet er åbent hver dag man.-lør. kl. 10-16 i Københavns Rådhushal. Gratis adgang.

 

Sensuous City Sisters Hope Metropolis København

OM SISTERS HOPE

Sisters Hope er en prisbelønnet performancegruppe anerkendt for deres stærke, performative koncepter, hvor de fremmaner visioner om et fremtidigt samfund, der sætter det sanselige og poetiske i centrum. I performanceformatet ”Sisters Academy” har Sisters Hope gennem en årrække undersøgt skolen i et fremtidigt samfund, bl.a. med en månedlang, døgnåben installation på Den Frie Udstillingsbygning i efteråret 2017. Aktuelt har Sisters Hope fokus på en mere permanent beboelse af kunsten, hvilket bl.a. kommer til udtryk i det kommende 5-årige performanceværk ”Sisters Hope Home”, der åbner i Hedehusene i efteråret 2021.
www.sistershope.dk

 

ANMELDELSER

“The performance unfolds amongst the hustle and bustle of city life but is never engulfed by it. Again, two universes sail through each other without dissolving into one another. In hindsight, I picture, as from above, the groups of participants that slowly advance through the city as forming meandering corridors of perceptual intensity inside the everyday urban commotion, drilling into a secret fabric beneath the commercially driven, forward-looking, never present-minded running to and from contemporary city dwellers. The performance mines the city for a hidden resource, abundant yet scarcely harvested: non-instrumental sensuousness and presence.” I DO ART

”Det er ikke desto mindre den udstrakte langsomme tid, der kan gøre det til en stærk oplevelse at tage del i den prisvindende gruppe Sisters Hopes opslugende performanceeksperimenter – nu for første gang i form af en byvandring. Har man først valgt at investere et døgn i foretagendet, lægge mobilen væk og give afkald på normal tidsfornemmelse og kontrol, synker man uvægerlig ned i en tilstand af skærpet sanseberedskab.”

❤ ❤ ❤ ❤ Politiken

 

Varighed: 24 timer
Anbefales fra 18 år
NB! Vandringen er på engelsk

 

Sensuous City Sisters Hope Metropolis København

CREDITS

Artistic director: Gry Worre Hallberg
Performers: Ingrid Långström Einarsson, Jonas David, Kirsten Kaagaard, Maja Ejrnæs, Marieke Breyne, Nathalia Fleron, Tania Henneberg, Alba Liv, Cathrine Engelberth Olsen, Emilie Harrekilde, Emma Hornum, Freja Ek Sindberg, Julie Felding, Katrine Andersen, Nicoline Thyrsted, Oline Brønd, Sia-My Nielsen, Ulrika Selring, Viola Ellehammer Dasseville
Visiting staff and artists/researchers/activists: Adam Fastholm, Christin Johansson, Christina Berg Johansen, Claudia Gambino, Karoline Amalie Severinsen, Karsten Nyman, Linda Lapina, Rob Hesp
Set-design production: Daniel Goody
Textiles: Mimi Ravn
Light design: John PG Johnsson and Maurizio Addone
Sound design: Ulf Rathjen Kring Hansen
Technical: Daniel Goody
Photos: I diana lindhardt

Sensuous City er skabt af Sisters Hope i samarbejde med Metropolis og Nikolaj Kunsthal med støtte fra Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Indre By Lokaludvalg