Leg – Wa(l)king Copenhagen

“VI LEGER FOR AT MÆRKE LIVET OG FOR AT SKABE FORESTILLINGER OM NOGET ANDET”


3. maj: Jørgen Teller

Vandring med partiturdannelser og opførelser af Gypsy-roots-goes-punk’n’poetry. Jeg ankommer til hvert “nedslag” med noter og memoriseringer fra en lytning til omgivelserne på den tilbagelagte distance. Det kan være et partitur, en idé, en samling lyde, en melodi, der opsummerer ruten. Jeg opfører det som lyd- og musikperformance hver time.

 

13. maj: Boaz Barkan

DANCE ADRIFT. Mens dagligdagen genoptages, og de økonomiske maskiner igen har fart på, forbliver vores teatre lukkede – som ikoner fra en anden kulturel æra. En tid, hvor kroppe søgte teaterrummet. I 12 timer vil kunstens og dansens ånd vandre som et sultent spøgelse fra scene til scene, fra lukket dør til lukket dør, fra tom scene til tom scene.

 

17. maj: Anja Franke

RUNNING OUT OF BLUE Jeg bor og arbejder i Herlev, hvorfra jeg går i en cirkel i forstaden omkring København. Forinden har jeg syet spadseredragter og fragmenter af genbrugte skjorter. Jeg har dem alle på til at begynde med, hvorefter jeg på min vandring tager én af for hvert stop.

 

21. maj: Lina Hashim

Dramaet inkluderer at lytte til forbipasserende, dyr, landskaber, selve bygningerne, hvor disse stemmer udtrykker et historisk øjeblik i fylden og manglen på dens artikulering. Sprog- og materielle verdener skærer hinanden sammen, konvergerer og falder fra hinanden gang på gang, hvilket gør os opmærksomme på, at ikke kun de andre, men vi selv, er fremstillet af alt dette.

 

31. maj: Marlene Bonnesen

Vandringen tager udgangspunkt i 12 scores kaldet ACTS#. De 12 scores er fysiske handlinger, der udføres i områder, hvor jeg har brugt ekstra meget tid de sidste par måneder. Hver score stammer fra en scrapbog, som jeg har skrevet og arbejdet på i marts, april og maj 2020. Scrapbogen indeholder tekstmateriale, luftige notater, beskeder, billeder, videolinks og artikler, som alle illustrerer en form for kedsomhed, rastløse tanker, håb, observationer, sult efter stimulation og dokumentation fra en speciel tid i mere eller mindre isolation.

 

21. juni: Birgitte Lyregaard

“Et sted for stemmen” er en vandring i håbets tegn. Med drømmene sammenflettet, erfaringen superplettet og øret på stilk i bagagen tager jeg på en pilgrimsfærd for at finde ly i lyden. Er der et sted til stemmen – et offentligt site, måske udendørs, hvor den akustiske stemme har hjemme? Hvor klangen kastes tilbage og balancen i fugt, resonans, tæthed og tomhed kan tegne det omrids af min krop, som jeg længes efter at høre?

 

27. juni: Sensuous City Explorations

11 performance artists will take turn in guiding us through Copenhagen on a deep, sensuous journey exploring the poetic layers of the city.

 

5. aug: Karoline H. Larsen

JEG ER, NÅR JEG MØDER VERDEN. Kan jeg undersøge mødet med byens teksturer helt tæt på? Ingenting har kategori. Altså hvad er lygtepælen, inden den er lygtepæl? Når man undersøger lygtepælen med tungen, eller slår på den med en pind? Hvad er verden? Hvem bliver jeg, når jeg møder verden undersøgende med min krop?

 

9. aug: Maria Laurette Friis

“Under the bridge there is a portal, or it’s just a place under a bridge, depending on the day.” Walking in the city, searching for First Picture of Walking in Ocher-Coloured Creek, 13 tableaux and places to rest.