Framing the Circle, Studio Cité af Benjamin Vandewalle i København, Metropolis

FRAMING THE CIRCLE af Benjamin Vandewalle – en del af Studio Cité

Zoom ind på verden i koreograferet cirkelvandring
DATO & STED
4., 5., 6. juli – Amagerbro Torv, Kbh. S 
8., 9., 10. juli – Blågårds Plads, Kbh. N
12., 13., 14. juli – Enghave Plads, Kbh. V
–  hverdage kl. 15, 16, 17, 18, 19 / weekend kl. 12, 13, 14, 15, 16
GRATIS BILLET

”Framing the Circle” er en koreograferet vandring, der forvandler verden til en lang, glidende roadmovie. Med hinanden i hånden bevæger vi os i cirkler rundt på pladsen. En sort maske tillader os kun at se en lille del af omgivelserne – og af danserne, som dukker op blandt os.

Som i en film, hvor instruktøren har bestemt, hvilket udsnit af verden, vi skal se, gør masken det samme. Vi zoomer ind på fragmenter af dansernes kroppe og bevægelser, detaljer på pladsen, glimt af de andre deltagere. Alt opleves forstørret og intensiveret i en eksperimenterende form for linedans.

”Framing the Circle” giver os følelsen af at opleve vores omgivelser for første gang. Vores opmærksomhed skærpes, og vi ser alt, hører alt, lugter alt. Med samme koncentration, som vi ser et kunstværk, en forestilling eller en film, dykker vi ind i en anden verden – et sted mellem virkelighed og fiktion, hvor vi mister vores individuelle perspektiv og hengiver os til at være en del af noget fælles og organisk.

Sammen med de andre er vi på én gang betragter og skaber af en række scenarier. Af og til kigger virkeligheden tilbage og stiller spørgsmålet: Hvem kigger på hvem? 

“Uanset hvor meget vi tror, at vores egen oplevelse af virkeligheden ervirkeligheden, er det vigtigt at lære af og til at fortabe sig i et andet perspektiv.” – Benjamin Vandewalle

”Framing the Circle” er en del af Studio Cité – en krydsning mellem et omrejsende Tivoli og et personligt spejlkabinet med opfindsomme konstruktioner skabt til at udforske byen. Læs mere her.

Framing the Circle, Studio Cité af Benjamin Vandewalle i København, Metropolis

OM BENJAMIN VANDEWALLE

Benjamin Vandewalle er en belgisk koreograf og danser fra den anerkendte danseskole P.A.R.T.S. I 2012 rykkede han ud af teatersalen og gjorde byens rum til sit eksperimentarium. Her er det ikke dansere, han koreograferer, men byen, dens beboere og dens hverdagsliv. 

Eller i virkeligheden er det vores blik, han koreograferer, når han med sine konstruktioner adskiller vores syn fra vores krop. Han udvisker skellet mellem tilskuer og performer og mellem virkelighed og fiktion, og han får os til at sætte spørgsmålstegn ved vores sanser.

Når vi ændrer den måde, vi ser verden på, ændrer vi også vores tanker og i sidste ende vores handlinger, mener Benjamin. Således giver han os gennem sine værker nye metoder til at interagere med verden og får os til at tænke over, hvordan vi opfatter vores omgivelser.

Varighed: 30 min.
Anbefales fra 8 år

Framing the Circle, Studio Cité af Benjamin Vandewalle i København, Metropolis

CREDITS STUDIO CITÉ
Koncept & instruktion: Benjamin Vandewalle 
Performere:Alice Van Der Wielen, Pierre Daugy, Shosha Van Kranendonk, Yentl De Werdt 
Teknisk koordinator: Hans Van Wambeke
Produktion: Caravan Production-Brussels 
Co-produktion:SoAP-Maastricht, Vooruit-Gent, Workspace-Brussels 
Med støtte fra the Flemish Authorities & In Situ/European Commission 
Studio Cité er et IN SITU Pilotprojekt, der har modtaget produktionsstøtte af ACT-projektet, som er medfinansieret af EUs Creative Europe Programme

www.caravanproduction.be/artists/benjamin-vandewalle/studio-cite

Sponsor Amager Øst Lokaludvalg
Sponsor Vesterbro Lokaludvalg
Sponsor Flanders State of the Art
Sponsor in-situ
Co-founded by the Creative Europe Programme of the European Union