UNITOPIA – Steen & Hejlesen med Den Sorte Skole

Spektakulær iscenesættelse af ikonisk arkitektur med ny musik live-opført af Den Sorte Skole 
DATO Ons. 4. april & lør. 7 april kl. 21.00
STED Frue Plads, Kbh. K
GRATIS

Tredimensionel videomapping, hypnotisk soundscape og højteknologiske fremtidstanker er grundstoffet i en storslået udendørs live digital iscenesættelse, der komplet transformerer en af Københavns ikoniske og historiske bygninger – Københavns Universitet.

Hør Steen & Hejlesen og Den Sorte Skole fortælle om UNITOPIA:

Steen & Hejlesens videoanimationer og optiske illusioner vækker den ellers uforanderlige arkitektur til live, mens Den Sorte Skole indhyller Frue Plads i stemningsfuld, anarkistisk-poetisk musik samplet af tusindvis af lydfragmenter.

Samarbejdet mellem de garvede performancekunstnere Steen & Hejlesen og den prisbelønnede kult-duo Den Sorte Skole startede med ”I Demokratiets Navn” i 2015. Tusindvis af overvældede tilskuere så til, mens Københavns Domhus forvandlede sig til bolsjestribet kærlighedstempel og blinkende kasino, og Den Sorte Skoles umiskendeligt insisterende lyd hypnotiserede publikum.

 

Denne gang retter de fokus og projektører mod Københavns Universitet i den sansebombarderende og tankevækkende live-installation UNITOPIA, der forener arkitektur, performance, videoteknologi og koncert.

Universitetets monumentale facade forvandler sig til skueplads for højteknologiske fremtidsscenarier inspireret af begreber som Artificial Intelligence, Machine Learning, Big Data, Quantum Computer, Augmented Reality, Digital Twin og Nanobots.

Hvordan forholder vi os til, at der i en nær fremtid venter os en virkelighed, hvor det at være menneske er radikalt forandret af disse banebrydende teknologier? En virkelighed, der overgår den vildeste science-fiction?

OM STEEN & HEJLESEN
Steen & Hejlesen er et kunstnerisk samarbejde mellem Ninna Steen og Thomas Hejlesen, to koryfæer fra den danske performance- og dansescene kendt for deres innovative tilgang til scenekunst. De har bevæget sig fra at arbejde med koreografi af kroppen til at arbejde stedspecifikt med koreografi af arkitektur.

Deres værker transformerer arkitektoniske facader ved hjælp af videoprojektion og mapping. Videoanimationer projiceres live, så bygningerne bliver levende, dynamiske konstruktioner. Ved at lave sprækker i arkitekturen og blande genrer og æstetiske formater skaber de storslåede begivenheder, der bogstaveligt talt forvandler vores by for øjnene af os.

OM DEN SORTE SKOLE
Den Sorte Skole har opnået kultstatus ved at sample andres lyd og gøre det til deres egen. De henter lyde fra plader fra hele verden inden for alle musikgenrer og forvandler dem til musikalske kollager. Live er de en tornado af musikalsk overskud, og de har gentagne gange fyldt scenerne på bl.a. Roskilde Festival. De er belønnet med adskillige priser, senest Kronprinsparrets Kulturpris 2017, og har fået et stort, loyalt og henført publikum, der når langt ud over landets grænser.

ANMELDELSE

En sansefusionerende udforskning både som live magtkritik og som fabuleren over institutionens udspring og mulige fremtidsscenarier (…) Så snart Den Sorte Skole sætter sanseknitrende strøm til – suggestivt dunkende og duvende med hele deres samplede ekkorum af soundscapes – er det slut med, at den traditionsrige anstalt kan stå majestætisk mejslet i udødelighedens sten, massivt tillukket. Snarere er det en åndens læringsmaskine og heksekedel, hvor hvid damp pumper gennem bygningens tværsnit af kanaler, så det gløder helt op under taget. (…) Men flokken af mennesker på Frue Plads bliver suget ind i det hele. Stærkt forplanter storskalainstallationen sig til ens krop via musikken, der fysisk dunker ind i kød og knogler.
     Politiken

CREDITS
Koncept, videodesign og animation: Steen & Hejlesen (Ninna Steen og Thomas Hejlesen)
Musik, performance og koncert: Den Sorte Skole (Martin Højland og Simon Dokkedal)
Tegninger: Signe Parkins
Co-produktion: Metropolis
Stor tak til Vor Frue Kirke
Støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst & Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik
Foto på website: Boris Bezic
Video på website: Sidste Carstens (trailer) og Thomas Seest (interviews)

Varighed: 40 min.

www.steen-hejlesen.dk
www.densorteskole.net

Hør, hvordan samarbejdet mellem Steen & Hejlesen og Den Sorte Skole kom i stand: