Skagen Talking Landscapes

Talking Landscapes Skagen

AFHOLDT 2., 3., 4. september 2022
STEDER: Skagens landskaber
BILLET: Gratis
Bestil billet

TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab.

På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur.

Når Talking Landscapes kommer til Skagen, vil fokus være på naturens elementer, der spiller en stor rolle i Skagen. Fiskeri er noget, man lever af, sandet og stranden er noget, turister tiltrækkes af, men hvor længe kan landskabets goder opretholde den cyklus?

Skagens fortælling sidder i alle danskere: Den nordlige spids med det særlige lys. Der, hvor havene mødes, og hvor sindet kan hvile og nye, kunstneriske tanker pible frem. Den mytiske fortælling om Skagen lever i bedste velgående blandt de mange turister, der hver sommer besøger byen. Den afdækker bare ikke hele Skagen. I den nationale fortælling om Skagen glemmes den by og natur, som skagboerne befinder sig i året rundt, hvor industrihavnen og fiskeri er noget, de fleste unge flygter fra.

DE TRE SAMTALEFORMER
Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen.

Læs mere om samtaleformerne her.

Med Talking Landscapes åbner vi et rum for jer, som vil være med til at ændre kursen for fremtiden.

De tre samtaler er en del af Building Conversation, en international platform for dialogisk kunst, der koncentrerer sig om mødet mellem kunst, samtale og samfund. Building Conversation er udviklet af de hollandske kunstnere Lotte van den Berg og Daan’t Sas & belgiske Peter Aers.

DET PRAKTISKE

Formatet:Til hver samtale er der plads til 20 deltagere.Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3 timer i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden.Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen.Minimumsalder er 16 år.Alle samtaler er på dansk.

Omstændigheder:Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn.Påklædning efter vejret.

Guider:

I Skagen vil det være performancekunstner Nanna Rosenfeldt-Olsen, aktionsfilosof Oleg Koefoed og performer Ana Luiza Ulsig, som guider samtalerne.

PROGRAM

Fredag 2. september
Den Umulige Samtale, Den Tilsandede Kirke: kl. 17.00-20.00 – bestil billet her

Lørdag 3. september
Time Loop, Skagens Havn: kl. 15.00-18.00 – bestil billet her

Søndag 4. september
Tingenes Råd, Klitgaarden Refugium: kl. 11.00-14.00 – bestil billet her
Den Umulige Samtale, Klitgaarden Refugium: kl. 15.00-18.00 – bestil billet her


Ellen Kilsgaard Walking Landscapes Skagen

Udstilling Walking Landscapes
TID: 27. aug.-16. sept.
STED: Kulturhus Kappelborg
KUNSTNERE: Performancekunstner Inga Gerner Nielsen // Danser Ellen Kilsgaard // Fotograf Maja Nydal Eriksen // Performancekunstner Anamet Magven // Billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen // Performancekunstner Helga Rosenfeldt-Olsen.// Arkitekt og forfatter Gustav Fabricius // Danser Julie Schmidt Andreasen // Kunstner og researcher Tina Mariane Krogh Madsen & kunstner Kamilla Mez // Scenekunstner Eja Due

I  2021, 2022, 2023 vil skagboer og gæster i Skagen samt 10 andre kommuner opleve landskaber over hele landet gennem unikke og tilpassede kunst- og naturoplevelser. Kunsten vil vise nye veje ind i naturen, ligesom naturen vil vise nye veje ind i kunsten.

Kulturhus Kappelborg er igen med på danmarksrejsen, når Metropolis Landskab gæster Skagen i 2022 med anden etape af projektet.

Walking Landscapes i Skagen var første del af Metropolis Landskab og fandt sted i 2021. 10 kunstnere vandrede kyster og veje tyndt i 12 timer og livestreamede det imens.

Walking Landscapes’ kunst-og-natur-møder lever nu videre i en udstilling på Kulturhus Kappelborg. Her kan kunstnervandringerne genopleves i video, fotos, tekst og ruter og måske inspirere dig til at tage ud på din egen vandretur og opleve Skagens unikke landskab med nye øjne.

Udstillingen kan opleves 27. august-16. september, og kunstnerne inviterer løbende til skræddersyede sanselige oplevelser i perioden.

Vær med til fernisering af udstillingen lørdag 27. august kl. 13-16.

Til ferniseringen inviteres du også med til foyerkoncert med Søren Krogh og Janus Bechmann kl. 14, som spiller numre fra deres aktuelle album “Havtornsland”.

 

Talking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 deltagende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartner i Skagen er Kulturhus Kappelborg med støtte fra Frederikshavn Kommune.

Foto: Verner Kjærsgaard & Building Conversation og Maja Nydal 

Building Conversation er en del af In Situ – European platform for artistic creation in public space støttet af Creative Europe