Talking Landscapes Silkeborg

DATO: 16., 17., 19. september
STEDER: Motorvejsbro/Schoubyes Sø, Lunden og Hakkehuset
BILLET: 50 kr.
Køb billet

 

TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab.

På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur.

Naturen var udgangspunktet for etableringen af Silkeborg. Gudenåens strømmende vand udgjorde fundamentet for papirfabrikken, der blev den spirende industri, som byen voksede op omkring fra 1846. Mod slutningen af århundredet kom også det første kurbad til, blandt andet på baggrund af den friske luft i skovene. Siden da er Silkeborg blevet et helle for folk, der nyder naturen gennem vandring, sejlads og cykling, men samtidig ønsker en tæt forbindelse til storbyen.

De seks samtaler i Silkeborg vil blandt andet undersøge disharmonier mellem samfundets behov og naturens ressourcer ved Motorvejsbroen og Schoubyes Sø. Ved Hakkehuset i Lysbro vil vi tale os ind på de spor af menneskets livsformer, som landskabet rummer, og i Lunden undersøges forholdet mellem sundhed og natur.


DE TRE SAMTALEFORMER

Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen.

Læs mere om samtaleformerne her.

De tre samtaler er en del af Building Conversation, en international platform for dialogisk kunst, der koncentrerer sig om mødet mellem kunst, samtale og samfund. Building Conversation er udviklet af de hollandske kunstnere Lotte van den Berg og Daan’t Sas & belgiske Peter Aers.

PROGRAM

Fredag 16. sept. kl. 15.00
Mødested: Foran KunstCentret Silkeborg Bad
Samtaleformat: Tingenes Råd

Lørdag 17. sept. kl. 11.00 & 15.00
Mødested: Hakkehuset
Samtaleformat: Den Umulige Samtale

Mandag 19. sept. kl. 17.00
Mødested: Foran KunstCentret Silkeborg Bad
Samtaleformat: Time Loop

DET PRAKTISKE

Formatet:Til hver samtale er der plads til 20 deltagere.Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3 timer i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden.Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning.Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen.Minimumsalder er 16 år.Alle samtaler er på dansk.

Omstændigheder:Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn.Påklædning efter vejret.

Guider:
I Silkeborg vil det være fotograf/kurator Maja Kristine Christensen, aktionsfilosof Oleg Koefoed og performancekunstner/antropolog Maja Ejrnæs, der guider samtalerne.


Tora Balslev Walking Landscapes Silkeborg

 

Udstilling Walking Landscapes
DATO: 1. april-30. okt. 2022
STED: KunstCentret Silkeborg Bad – glashuset ved indgangen
KUNSTNERE: Landskabsarkitekt Sofie Frydenrejn Johansen // Billedkunstner Mathias Saederup // Lyriker Jacob Juhl // Sanger og performer Nanna Bech // Danser og performer Signe Errboe // Billedkunstner Lotte Fløe Christensen // Billed- og performancekunstner Felis Dos // Performer og danser Tora Balslev // Skuespiller og maskør Vita Malahova // Billedkunstner Line Sandvad Mengers
GRATIS ADGANG

Walking Landscapes Silkeborg fandt sted 11-20. juli 2021. Her vandrede 10 kunstnere gennem Silkeborg Kommunes landskaber. Én kunstner hver dag i 10 dage. Hver vandring tog 12 timer og blev live-streamet. På KunstCentret Silkeborg Bad kan man nu genopleve vandringerne i videouddrag suppleret med materialer fra landskaberne og kunstnerne, se rutekortene for de enkelte vandringer og få inspiration til selv at vandre ud i landskabet.

I løbet af udstillingen kan du opleve aktiviteter og performances med afsæt i Walking Landscapes.
Program og mere info følger her på siden og hos KunstCentret Silkeborg Bad.

 

Talking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 deltagende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartner i Silkeborg er KunstCentret Silkeborg Bad i samarbejde med Hakkehuset.

Foto: Building Conversation og Lars Bay (Tora Balslev)

Building Conversation er en del af In Situ – European platform for artistic creation in public space støttet af Creative Europe