Stemmer, Strøm og Støj på Slusen - Skræp & co. på Metropolis, Sydhavnen, København

STEMMER, STRØM OG STØJ PÅ SLUSEN – Skræp & co.

9 komponister og musikere sætter lyd til Slusen
DATO 20., 21., 22. juni kl. 19.00 & 20.30
MØDESTED Havnebus Teglholmen, Teglholmens Sydkaj, Kbh. SV
GRATIS – begrænset antal pladser, reserver gratis plads på info@kit.dk

Ni eksperimenterende musikere indfinder sig i Sydhavnen, én og én spredt ud i det mangfoldige landskab. I den arkitektonisk stramme kanalby, hvor panoramavinduer spejler de rolige vandflader. Under den majestætiske Metropolis-bygning, hvor kajakker suser forbi. På Slusens vindblæste overgang. Blandt kaotiske bådebyggere og deres hjemmebyggede træskure. På toppen af tårne, på flydende pontoner og i midten af motocrossbanens støvede, larmende landskab.

Her har de fundet lydene i omgivelserne, som de bearbejder, sammensvejser og komponerer videre på i vilde, stemningsfulde fortolkninger af arkitekturens akustiske rum, børnenes legende stemmer, mågernes skrig, vindens susen, vandets brusen og skæremaskiner fra bådeværfterne.

De ni musikere tager os med på iscenesat lydvandring, hvor alt er live, og alt er levende midt mellem det eksisterende og det elektroniske. Svævende sangstemmer, lydinstallationer, elektriske violiner, guitarer og slagtøj i alle afskygninger er i brug i denne iscenesættelse, hvor Sydhavnen forvandler sig til lydenes by.

Sluseholmens kanaler
Stemmer, Strøm og Støj på Slusen - Skræp & co. på Metropolis, Sydhavnen, København

OM KUNSTNERNE

Lydvandringen bygger videre på forestillingen RADIO FREE MERMAID fra Metropolis 2015, hvor dansk improvisationsmusiks avantgarde omdannede Københavns havn til et vidunderligt, mangfoldigt lydlandskab, som et betaget publikum oplevede fra vandsiden ombord på en båd.

Denne gang suppleres tre af Skræps erfarne musikere med seks yngre, fremadstormende musikere. Til fælles har de en kompromisløs vilje til at gribe musikken i et her-og-nu i dialog med omgivelserne, stemningen og tilhørerne. De eksperimenter med nye former, nye teknologier og med det elektroniske over for det akustiske. De nedbryder grænserne mellem genrerne, de skaber relationer til publikum, og de vedbliver at udfordre sig selv og deres musik for altid at holde sig i bevægelse.

Anne Eltard
Stemmer, Strøm og Støj på Slusen - Skræp & co. på Metropolis, Sydhavnen, København

CREDITS

Af og med: Jørgen Teller, Per Buhl Ács, Oliver Laumann, Mija Milovic, Maria Laurette Friis, Lars Lundehave Hansen, Anders Lauge Meldgaard, P.O. Jørgens og Anne Eltard
Foto: Kim Matthäi Leland

Praktisk: Vandreturen er ca. 1,5 km med stop undervejs, hvor man sidder ned og lytter.
Tilmelding: Gratis adgang, men send dit navn til info@kit.dk for at reservere plads. Skriv antal pladser og ønsket dato/klokkeslæt.

Varighed: 100 min.

Jørgen Teller
Stemmer, Strøm og Støj på Slusen - Skræp & co. på Metropolis, Sydhavnen, København