Screws Alexander Vantournhout Metropolis København

SCREWS af Alexander Vantournhout

DATO: 16., 17. 18. august
STED: info følger
GRATIS

 

Normalt ved vi godt, hvordan man bruger en bowlingkugle. Eller is-sko. Eller gyngestativer. Men i Vantournhouts univers bliver kroppens forhold til objekter altid et andet. Altid overraskende og nærmest overmenneskeligt.

En mand, som holder en bowlingkugle ud i strakt arm gennem hele sin dansesolo. Et par, der danser iført is-sko og konstant må kæmpe sig fri af underlaget, som skoene spidder igennem. Et par vendt på hovedet, som kæmper med og mod hinanden, mens tyngdekraften trækker i dem.

Nycirkusartist Alexander Vantournhout og fem artister guider os langs en rute af mikro-forestillinger.

Som en form for militær agility iscenesættes denne karavane af scenarier som menneskets kamp mod sig selv, mod omgivelserne, mod omstændighederne. Og vi ser og mærker fysisk den ihærdighed og viljestyrke, som vi mennesker er i stand til at fremkalde i vores daglige kampe.

 

Screws Alexander Vantournhout Metropolis København

OM ALEXANDER VANTOURNHOUT

Alexander Vantournhout er den store stjerne blandt den unge generation af nycirkusartister med adskillige priser for sit banebrydende arbejde i bagagen. Med en baggrund som danser fra den anerkendte skole P.A.R.T.S. har han tilført cirkusgenren nye dimensioner med sit ærlige udtryk, sin overlegne fysik og en forfriskende mangel på respekt for konventioner.

Han var senest i Danmark på vores Ny Cirkus Festival i 2016 med ANECKXANDER, hvor han både skræmte og berørte publikum med sin nøgne ærlighed og fysiske udmattelse.

Screws Alexander Vantournhout Metropolis København

KREDITERING

Af og med: Alexander Vantournhout
Med: Fem performere

 

Foto: Bart Grietens

X