RULE™ – Emke Idema

HVAD Interaktiv performanceleg
DATO 24., 25. & 26. aug. kl. 20
STED Kulturstyrelsens Foyer, H.C. Andersens Boul. 2, Kbh V – find vej
PRIS 95 / 55 kr

 

Sæt din medmenneskelighed på prøve, og vind spillet

Rule™ er et spil, der spilles af publikum. En politisk og filosofisk leg, hvor aktuelle spørgsmål bliver håndgribelige og vedkommende. Et minisamfund, hvor flertallet bestemmer normen, og mindretallet diskvalificeres. Og hvor du ikke slipper uden om selv at tage stilling. Emke Idema sætter reglerne, men lægger udfaldet i hænderne på publikum.

Lader du en fremmed komme inden for din dør? En fremmed mand? En fremmed kvinde? En fremmed af anden etnisk herkomst? Spillederen stiller os spørgsmål, og vi svarer ja eller nej. Spørgsmålene handler om migration og illegalitet og bliver mere og mere tvetydige. Og nærgående. Alvor camoufleret som leg.

Den radikale kunstner Emke Idema bruger spilformatet til at give publikum en aktiv politisk rolle. Hun skaber dilemmaer uden rigtige eller forkerte løsninger. Hun sætter vores tolerance, etik og medmenneskelighed på prøve. Og hun rykker ved vores personlige grænser. Du bestemmer selv, så længe du er i flertal. Så hvordan stemmer du? Ideologisk? Pragmatisk? For at vinde spillet – og magten?

Den prisbelønnede forestilling har det seneste år været et hit på internationale festivaler i Europa som en højaktuel og vigtig katalysator for den debat, vi er så dårlige til at nuancere.

NB! På engelsk

VARIGHED 75 min.
ANBEFALES FRA 14 år
FOTO Maja Nydal Eriksen

CREDITS
Koncept, instruktion & vært Emke Idema
Dramaturgi Nienke Scholts
Scenografi Joris van Oosterwijk
Coaching Dirk Verstockt
Produktionsmanager José Schuringa
Produktion Stichting Stranger
Co-produktion Frascati Productions, Grand Theatre Groningen
Støtte DasArts, Stichting Dioraphte, Amsterdam Fonds for the Arts, Fonds Podiumkunsten, SNS REAAL Fonds, Stichting DOEN, VSB-Fonds

www.emkeidema.nl