Walking Landscapes Aarhus Rasmus Malling Lykke Skov

29. oktober: Rasmus Malling Lykke Skov / Walking Landscapes Aarhus

TID: 29. oktober kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Turen starter ved Fiskerhage, syd for Moesgaard Strand, hvor billedkunstneren Astrid Gjessing i 1998 skabte værket Måne * Hav * Sten. Derfra går vandringen mod Aarhus. Til tider på stranden, andre gange i skoven. Et af de sidste stop bliver på Tangkrogen, og selve afslutningen er på Rådhuspladsen.
DELTAG: Vandringen afsluttes centralt i Aarhus med et ritual kl. 20 på Rådhuspladsen, hvor alle er inviteret til at dukke op.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes


AT VANDRE VILDT/ A WALK ON THE WILD SIDE

At Vandre Vildt / A Walk on the Wild Side – er en ceremoniel vandring tilbage til os selv, som en del af et større hele. En søgen efter måder, hvorpå den indre og ydre natur kan synkroniseres. En fejring af nervesystemernes grundlæggende vigtighed.

Min vandring er en rejse fra skov og strand og ind mod bymidten. Den foregår i en dobbelt bevægelse. Indånding og udånding.

På den ene side er jeg interesseret i at indsamle materiale, afprøve metoder og kalibrere mig selv mentalt før det afsluttende, kollektive rewilding-ritual.

Samtidig er jeg opsat på at præsentere og placere en række markører i landskabet. Spor og opfordringer, der efterlades på ruten, og som sætter andre i stand til at afprøve og efterprøve nogle af de metoder og erfaringer, som jeg gør mig på vandringen. 

Jeg er personligt og kunstnerisk optaget af menneskelig rewilding – forstået som en opfordring til, at vi i højere grad forbinder os til den omverden, vi er en del af – de økosystemer vi påvirker, og – tag ikke fejl af det – i høj grad også påvirkes af. At vi undersøger og udfordrer forbindelserne mellem vores nervesystem og de givne påvirkninger et bestemt landskab giver os. Sammenhængen mellem den ydre og den indre natur. Og at vi forstår, at vi ikke kan isolere os fra resten af planeten og dens skæbne – men at vi er uomgængeligt vævet sammen med den.

Vandringen starter ved Fiskerhage, lidt syd for Moesgaard Strand, hvor billedkunstneren Astrid Gjessing i 1998 skabte værket Måne * Hav * Sten. Et værk der består af 23 indgraverede strandsten, og som jeg opdagede ved et tilfælde efter en soloovernatning i den nærliggende skov. En markør. En poetisk tilskyndelse. Et finurligt og vellykket værk. Det må være det rette sted at starte.

www.teaterfluks.dk

 

DELTAG

Mød op på Rådhuspladsen i Aarhus lidt før kl. 20. Så kan du være med i det afsluttende ritual.

Walking Landscapes Aarhus Rasmus Malling Lykke Skov
OM KUNSTNEREN

Jeg er medstifter og kunstnerisk co-leder af Teater Fluks – et selvproducerende performanceteater forankret på Sydhavnen i Aarhus. Teater Fluks’ udtryk ligger i krydsfeltet mellem performance, teater, installationer og lyd.

Jeg er uddannet Dramaturg fra Aarhus Universitet i 2009, samt som Auteur & Iscenesætter hos Den Danske Scenekunstskole / Odsherred Teaterskole i 2013. 

Jeg arbejder primært som iscenesætter, skabende performer og dramaturg. Det meste af mit arbejde foregår i regi af Teater Fluks, og enkelte gange som medskabende performer hos f.eks. Cantabile 2, Wunderland og Sisters Hope/Academy.

Mit soloarbejde kommer til udtryk på ret forskellig vis: fra dybt personlige fortællinger i interaktive formater, over montage af mytologi, sensorik og faktabaseret installation til lydvandringer og performanceinstallationer.

Mit arbejde er grundlæggende baseret på resonans, research og relevans. Og det starter ofte i fascinationen af specifikke steder, personlige perspektiver, tematiske undersøgelser og/eller paradokser.

 

Walking Landscapes Aarhus Rasmus Malling Lykke Skov

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

29. okt. kl. 8

29. okt. kl. 9

29. okt. kl. 10

29. okt. kl. 11

29. okt. kl. 12

29. okt. kl. 13

29. okt. kl. 14

29. okt. kl. 15

29. okt. kl. 16

29. okt. kl. 17

29. okt. kl. 18

29. okt. kl. 19

29. okt. kl. 20

 

Fotos: Allan Toft