NATURLIG?

Tag nye briller på, og få øjnene op for, hvordan landskabet er ændret af mennesker gennem tiden.

Se skønheden i både det naturlige og det, mennesker har ændret. Det åbner øjnene for, i hvor høj grad vores landskaber er påvirket af mennesker på godt og ondt.

Hvor

Overalt

Hvad skal du gøre

Tag billeder undervejs af:

  • Noget ”oprindeligt” eller upåvirket af mennesker. F.eks. geologien, bakker, urskov, fritløbende vandløb, forsteninger, knogler.
  • Hvordan kan du se spor efter mennesker? Er der udrettede vandløb, grøfter, diger, plovfurer, et parcelhuskvarter, udgravninger, gravhøje, arkitektur, trampestier, træer plantet i rækker.
  • Hvor har naturen overtaget igen efter menneskenes indgriben? F.eks. ruiner, der overtages af træer. Mælkebøtten i fortovet. Grønne alger på skilte.
  • Mærk forskellen på at gå, hvor mennesker har lavet stien, og hvor der ikke er banet vej allerede.

Forestil dig dette sted for 50 år siden, 200 år siden og 3000 år siden.

Hvordan vil dette sted se ud om 100 år, hvis der fra i dag ikke længere var menneskelig påvirkning her?

 

Koncept: karnevals-/gadeteaterkunstner Britt Kristensen
www.metropolis.dk/britt-kristensen-aalborg

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Aalborg Teater, Aalborg Kommune og Kunsthal Nord.

 

Foto: Britt Kristensen