23. juni: Britt Kristensen / Walking Landscapes Aalborg

TID: d. 23 juni kl. 9 – 21
RUTE: 31 km fra Aalborg Portland til Tunnelhavnen
KATEGORI: Teaterkunstner

 

SKRIDT

Aalborg og Nørresundbys udvikling hænger tæt sammen med kridt i undergrunden. Ud over at byerne er bygget på kridt, så er det også blevet udvundet til produktionen af cement. Det har sat tydelige spor, hvis man ser efter.

På sin vandring fortalte Britt Kristensen historien om byens kridt og det aftryk, som det hvide guld har sat på godt og ondt. Cementarbejderne, der bygger nye bydele. De store ar i byen, efter at kridtet blev gravet op, der nu er naturperler. Industribygningernes arkitektur, der er en stor del af byens dna. Men ikke mindst cementfabrikkernes aftryk på klima og byens økonomiske udvikling.

Undervejs mødte Britt nogle af dem, der ved rigtig meget om kridtets betydning for Aalborg og Nørresundby, men kridtet kom også til at sætte aftryk på hende i løbet af dagen – fysisk og mentalt.

OM KUNSTNEREN

Britt Kristensen arbejder med karnevalskunst og gadeteater med kostumer, rekvisitter og store dukker. På denne tur brugte hun i høj grad sine år som lokaljournalist i byen til at fortælle historier, men lod de store kostumer blive hjemme. Dialogen og legen med publikum holdt hun fast i.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

23. juni kl. 9

23. juni kl. 10

23. juni kl. 11

23. juni kl. 12

23. juni kl. 13

23. juni kl. 14

23. juni kl. 15

23. juni kl. 16

23. juni kl. 17

23. juni kl. 18

23. juni kl. 19

23. juni kl. 20

23. juni kl. 21

CREDITS

Britt Kristensen