8. juni: Nanna Debois Buhl

TID: 8. juni kl. 05.00-17.00
STARTSTED: Amager
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

HIMMELALMANAK

 

Under min vandring vil jeg bevæge mig gennem byen og kigge på himlen. På hvordan den skifter farve og udtryk fra nat til dag, fra sted til sted. På skyernes transformationer og bevægelser.

Mit bidrag bliver en himmelalmanak, hvori jeg i billeder og tekst undersøger skyerne som motiv, som bærere af data, tegn og varsler.

 

En gang i timen stopper jeg og filmer himlen, hvor jeg er. Jeg taster stedets GPS-koordinater og øjeblikkets temperatur ind på min telefon. Jeg har udviklet et tekstgenereringsprogram, hvis algoritme skaber et stykke tekst baseret på disse tal. Denne data transmitteres til dig.

 

Himmelalmanakken genereres af mine bevægelser gennem landskabet og byrummet, af dagens vejr, og af informationerne, som transporteres gennem æteren.

DOKUMENTATION 8. JUNI

FILM

KL. 05.00

morgenens

svage

vindstyrke

lyser

hist og her

[Sundbyøster]

KL. 06.00

himlens

stedvise

vindstyrke

skifter form

nordfra

[Amager øst]

KL. 07.00

vindens

klare

højtryk

falder

lokalt

[Femøren]

KL. 08.00

himlens

ustadige

vindstyrke

gråner

hist og her

[Amager Strand]

KL. 09.00

solens

tørre

pålandsvind

suser

mod land

[Amager Strand]

KL. 10.00

vindens

mælkehvide

temperatur

trækker op

hist og her

[Kastrup]

KL. 11.00

himlens

ustadige

nedbør

blæser

lokalt

[Lufthavnen]

KL. 12.00

dagens

lune

vindstyrke

blæser

over Amager

[Dragør]

KL. 13.00

periodens

urolige

skysystem

suser

lokalt

[Dragør]

KL. 14.00

skyens

svage

højtryk

skifter form

nordfra

[Dragør Havn]

KL. 15.00

dagens

tyste

brise

lysner

fra sydøst

[Dragør Strand]

KL. 16.00

vindens

klare

udsigt

gråner

i perioder

[Store Magleby]

KL. 17.00

bygernes

stedvise

varsler

tager til

mod land

[Dragør Søbad]

OM KUNSTNEREN

 

Nanna Debois Buhl er billedkunstner. Hun tog sin MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2006) og deltog i The Whitney Museum’s Independent Study Program, New York (2008-09). Hendes arbejde materialiserer sig som fotografi, installationer, film og kunstnerbøger ofte udfoldet i en proces baseret på research og visuelle eksperimenter. Buhl bor og arbejder i København, hvor hun for tiden er PhD-studerende i kunstnerisk praksis på Det Kongelige Danske Kunstakademi og Københavns Universitet. I sit PhD-projekt Sky Studies: Cosmic Code, Images, and Imaginaries studerer hun undersøgelser af himmelrummet fra videnskabelige, æstetiske og spekulative perspektiver. Hendes kunstnerbog Cloud Behavior udgives af Humboldt Books & Laboratoriet for Æstetik og Økologi denne sommer.

 

Buhls værker har været udstillet på institutioner som Pérez Art Museum, SculptureCenter, Art in General, The Studio Museum, Harlem, og El Museo del Barrio, USA, MSU Museum of Contemporary Art, HR, Bucharest Biennial 7, RO, Lunds Konsthall, SE, Kunsthal Charlottenborg, Kunsthallen Brandts og Herning Museum of Contemporary Art, DK. Hun er repræsenteret i samlinger på Hasselblad Foundation og Malmö Kunstmuseum, SE samt Louisiana Museum for Moderne Kunst, ARKEN Museum for Moderne Kunst, Vejle Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst og Det Nationale Fotomuseum, DK.

.

www.nannadeboisbuhl.net

Nanna Debois Buhl Metropolis Walking Copenhagen
X