Naja Lee Jensen Walking Copenhagen Metropolis

4. aug.: Naja Lee Jensen

TID: 4. aug. kl. 10.00-22.00
STARTSTED: Vestre Kirkegård, København SV
KATEGORI: Performancekunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

THIS IS HOW WE WALK IN SPACE

Jorden har været lammet af en pandemi, men ude i universet tror jeg, at menneskehedens krise er gået ubemærket hen. Her på Jorden har de færreste af os i de seneste måneders COVID-19-storm skænket Solen, Neptun og Mælkevejen en tanke. Men nu i juli 2020 er hverdagen så småt vendt tilbage i København. Folk går på gaden, mens vi venter på vaccinens komme.

I mellemrummet mellem pandemien og fremtiden vil jeg invitere jer ud på en digitalt transmitteret gåtur i rummet. En gåtur i det pulserende København på den levende jord – en plet i Mælkevejen.

Med tanke på samtidens utopiske drømme om universet som klimakrisens frelser vil jeg træde en galaktisk sti gennem København for at granske livet i rummet, som det tager sig ud anno 2020.

DOKUMENTATION 4. AUG

FOTO

 

FILM

KL. 10.00

KL. 11.00

KL. 12.00

KL. 13.00

KL. 14.00

KL. 15.00

KL. 16.00

KL. 17.00

KL. 18.00

KL. 19.00

KL. 20.00

KL. 21.00

KL. 22.00

OM KUNSTNEREN

Naja Lee Jensen er en interdisciplinær kunstner, som arbejder i grænselandet mellem scenekunsten og billedkunsten. Med en forkærlighed for spekulativ eksistentialisme og eksperimenter undersøger hun forholdet mellem menneskene og atomerne.

Med konteksten som materiale for det kunstneriske arbejde bestræber hun sig på at komponere mangefacetterede sensoriske virkeligheder af det stof, universet er lavet af.

På baggrund af sine erfaringer som tredimensionelt væsen i tid og rum inviterer hun vanligvis publikum ind i fysiske scenarier for sansende kroppe. Wa(l)king Copenhagens digitale visualitet er for hende et nyt format til at skabe en relation mellem publikum og den kunstneriske virkelighed.

Naja Lee Jensen er uddannet på Akademi for Scenekunst i Norge og på Kunstakademiet i Oslo. Foruden sin kunstneriske praksis arbejder hun pt. som kunstnerisk leder på det københavnske teater HAUT.

Naja Lee Jensen Walking Copenhagen Metropolis