MOVE IT! – en weekend med cirkus, dans, parkour og skate

DATO & STED
30.-31. aug.: Ofelia Plads, Charlotte Ammundsens Plads, Israels Plads – København K
1.-2. sept.: AFUK, Copenhagen Skatepark, J. C. Jacobsens Have, Rektorparken – København SV/V
GRATIS

Virtuos, åndeløs balancekunst. Leg med tyngdekraften med publikum som modvægt. Udholdenhed, styrke og vægtløshed 7 meter over jorden. Hyperaktiv, maskulin kaosdans med kridtstøv. Flyvende skatere i nærkamp. Og et legende, energisk workshopprogram for store og små, som tør sætte kroppen på prøve.

MOVE IT! er en hyldest til den urbane krop(skunst). Akrobatik, bevægelse, balance og tyngdekraft udforskes og udfordres i løbet af fire dage med 17 fremragende forestillinger og 19 workshops, der trækker på og blander cirkus, dans, parkour og skate. Alle aktiviteter er gratis.

 

ANMELDELSE

“Balancekunst og kroppens manøvrering i krydsfeltet mellem leg og muskelkontrol var i fokus for Move It!-festivalen… glæden over kreativiteten… et eksperimentarium ud i ligevægtens delikate kunst… ekvilibristisk vippeduet på slapline… en stor legeplads for alle legeglade… den totale kropskontrol og muskelstyrke… Chloé Moglia drejede sig vægtløst i svalereder, vred kroppen i skævt svævende himmelløb, hang i en hånd, i knæhasen eller balancerede midt på kroppen som en ret bjælke… Nede på jorden igen pustede hun lettet ud. Det gjorde publikum også – efter at have holdt vejret det meste af en halv time. Sublimt!” Weekendavisen


FORESTILLINGER

Torsdag 30. aug. / AFUK
kl. 17.00-18.00: MIETTES af Rémi Luchez / AFUK
kl. 18.30-19.30: I FEEL THE EARTH MOVE af Cirque Barbette /AFUK
kl. 19.30-20.00: HORIZON af Chloé Moglia /AFUK

Fredag 31. aug. / Kbh. K
kl. 16.30-16.50: KILL YOUR DARLINGS af Joshua Monten / Israels Plads, Kbh. K
kl. 17.00-18.00: MIETTES af Rémi Luchez / Charlotte Ammundsens Plads, Kbh. K
kl. 18.30-19.30: I FEEL THE EARTH MOVE af Cirque Barbette / Ofelia Plads, Kbh. K
kl. 19.30-20.00: HORIZON af Chloé Moglia / Ofelia Plads, Kbh. K

Lørdag 1. sept. / Kbh. SV-V
kl. 13.30-14.30: I FEEL THE EARTH MOVE af Cirque Barbette / Rektorparken, Kbh. SV
kl. 14.40-15.00: KILL YOUR DARLINGS af Joshua Monten / AFUK-gården, Kbh. SV
kl. 17.30-18.30: MIETTES af Rémi Luchez / J. C. Jacobsens Have, Kbh. V
kl. 18.30-19.00: HORIZON af Chloé Moglia / J. C. Jacobsens Have, Kbh. V
kl. 19.00-20.00: BALANCING THE CITY af Miradonna Sirkka/Aleksi Kinnunen, Nadine O Garra, Eliška Brtnická, Gemma Delgado & Jakov Labrović / AFUK, Kbh. SV
kl. 20.00-21.00: TRICKS FOR MONEY / Copenhagen Skatepark, Kbh. SV

Søndag 2. sept. / Kbh. SV
kl. 13.00-13.15: STATIC EQUILIBRIUM af Dansebryggeriet / AFUK, Kbh. SV
kl. 13.30-14.30: I FEEL THE EARTH MOVE af Cirque Barbette / AFUK-gården, Kbh. SV
kl. 14.40-15.00: KILL YOUR DARLINGS af Joshua Monten / AFUK-gården, Kbh. SV
kl. 17.30-18.30: MIETTES af Rémi Luchez / Rektorparken, Kbh. SV

WORKSHOPS

Lørdag 1. sept.
kl. 11.00-13.00 på AFUK – Luftspejling / Akro & Håndstand* / Vertikal Dans* / DIY Mission* / Street Challenge**
kl. 15.00-17.00 på AFUK – Bodies in Space / Par2 / Street Challenge* / Vertikal Dans* / Missing Link**

Søndag 2. sept.
kl. 11.00-13.00 på AFUK – Street Challenge / Par2 / Vertikal Dans* / DIY Mission* / Luftspejling**
kl. 15.00-17.00 på AFUK – Missing Link / Sunday Jam / Bodies in Space / Koreografi i Krydsfeltet* / Street Challenge**

Workshops er rettet mod forskellige aldersgrupper, der varierer:
‘ingen markering’ = for ALLE fra 8 år. Yngre børn kan evt. deltage i følgeskab med forældre.
* 12 år+ / inkl. voksne
** 8-15 år

TILMELDING til workshops - klik her

Læs mere om de enkelte workshops herunder:

Street Challenge
Tag med på vores rejse gennem streetbanen, hvor du kommer på gyngende grund, når I skal samarbejde for at klare de forskellige street challenges i parkour, skateboarding og dans. Vær klar på at bevæge dig og have det sjovt.

Vertikal Dans
Vi flytter dansen fra gulvet til væggen og arbejder med elementer fra luftakrobatik, klatring og koreografi for at lære at hænge som Spiderman.

Luftspejling
Workshoppen udforsker samspillet mellem koreografi og luftakrobatik. Vi ser hinanden fra jorden og fra luften og inspireres til at finde nye veje til bevægelse.

Missing Link
Vi undersøger og udvisker grænserne mellem parkour, skateboard og cirkus. Vi skater, hopper over forhindringer og laver spektakulære trickshots. I CPH Skatepark inddrager vi deltagerne i en kreativ undersøgelse af, hvad jonglering, skate og parkour har med hinanden at gøre, hvor objektarbejde med eksempelvis bolde, skateboards og kegler afprøves i nye rammer.

DIY – Mission skate-parkour
Vi skal en tur rundt i lokalområdet og finde forskellige skate spots. Ud over åben skate jam skal vi varme op med en række parkour-moves, som vi skal indsætte i vores værktøjskasse af skateboard-tricks. Du kan godt deltage, selvom du ikke er en haj til hverken skateboard eller parkour.

Bodies in Space
Hvordan kan vi bruge vores kroppe til at skabe strukturer i byens rum? I denne workshop henter vi inspiration i byens arkitektur og pladser og bruger et miks af akrobatiske pyramider, bevægelse og puslespil til at bygge mennesket ind i byrummet. Kom og få udfordret din fantasi og kreativitet.

Par2
Er du vild med at klatre, hoppe og bevæge dig? Oplev, hvor meget mere du er i stand til, når du samarbejder med andre. Vi hjælper hinanden til at overkomme akrobatiske udfordringer, som vi ikke er i stand til alene, på en sjov og levende facon. 

Luftakro & Håndstand
Vi skal arbejde med menneskepyramider samt akrobatik alene og sammen med en partner på et hav af forskellige måder. Og så skal vi prøve kræfter med håndstandstræning og forsøge at bygge det ind i arbejdet med mennesketårne.

Koreografi i Krydsfeltet
Erfarne koreografer blander elementer fra dans, parkour, cirkus og skate for at forberede jer til at lave små, interessante optrædener.

Sunday Jam
Traditionen tro er der jam i gården søndag. I skatehallen og/eller i gården vil der være mulighed for at lære at stå på skateboard med erfarne instruktører, som gør det nemt og sjovt at lære. Der er mulighed for at låne skateboards og sikkerhedsudstyr. Kan du allerede stå på skateboard, kan du lære nye teknikker til at lande flere tricks i fremtiden.

Foto: Thomas Seest / Video: Pierre Stachurska

Move It! arrangeres i samarbejde med AFUK, DansehallerneStreet Movement og Batiste Skateboard med støtte fra Nordea-fonden via Nycirkus på Skemaet