15. maj: Mikkel Hobitz Filtenborg

TID: 15. maj kl. 04.00-16.00
STARTSTED: Fuglebakken, Frederiksberg
KATEGORI: Cirkuskunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

HEAD BALANCING

At bære ting på hovedet er normalt i store dele af verden, da man kun behøver et stykke stof formet som en ring for at kunne bære belastninger, der nærmer sig personens egen vægt. Det er elegant og ergonomisk for anatomien, da vægten placeres i linje med rygsøjlen, fødderne og vores naturlige massemidtpunkt.

Balancen er afgørende. Praksissen er effektiv på et sted eller på et tidspunkt, hvor der ikke er køretøjer til rådighed til at bære byrder.

Jeg vil komme til det sted og bære min mad, mit vand, mit udstyr, jer og mig selv gennem byen på hovedet. Jeg vil gå langt og nå så mange forskellige miljøer som muligt på min 12-timers vandring.

Undervejs vil jeg udforske min balance i natur og byrum, dele mine tanker og oplevelser om vandringen og den sindstilstand, man kommer i, når man udfører komplekse løft og balancemomenter.

Jeg går fra mit hjem kl 4 om morgenen for at kunne fange solopgangen kl. 5 og fortsætte derfra.

DOKUMENTATION 15. MAJ

FILM

KL. 04

KL. 05

KL. 06

KL. 07

KL. 08

KL. 09

KL. 10

KL. 11

KL. 11.30

KL. 12

KL. 13

KL. 14

KL. 15

KL. 16

OM KUNSTNEREN

Jeg er multidisciplinær artist med fokus på cirkus, dans og musik. Siden min uddannelse på AFUK og DOCH har jeg grundlagt flere cirkuskompagnier og turneret i det meste af verden med mine forestillinger. Tilbagevendende tematikker i mine værk er samarbejde, tillid, risiko og illusion/ægthed.

Jeg sætter stor pris på selve håndværket i kunstformerne – at træne, øve, gentage, udvikle og forfine. I 10 år har jeg trænet de to cirkusdiscipliner, som jeg vil fokusere på under min vandring: fristående hovedstand og hårhængning. De er som hinandens modsætninger, eftersom man i en fristående hovedstand bærer hele sin vægt på hovedet, mens man i hårhængning hænger med hele sin vægt i sit hår. Man står på eller hænger fra sit hoved.