4. juni: Mette Kit Jensen

TID: 4. juni kl. 07.00-19.00
STARTSTED: Enghave Metro Station, København V
KATEGORI: Koncept-/performancekunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

NOTER OM BYEN

 

Jeg går fra station til station på Metroringen.
Jeg starter og slutter på Enghave Station.
Jeg går i retning mod centrum.
Jeg tager mig god tid til at synke ind i byen.
Jeg opsamler fortællinger i og sammen med byen, mens jeg går.

 

Jeg vil oversætte Metroringens todimensionelle ringsymbol til konkret erfaring og en social fortælling ved at gå i gaderne over banen.

 

Jeg har i de sidste mange år haft det at flanere som den centrale del af min kunstneriske praksis. Her under coronakrisen kører Metroringen med reduceret drift, folk har fri eller arbejder hjemmefra. Gaderne er fyldt med fodgængere i dagtimerne. Det offentlige rum er blevet nødvendigt som aldrig før, men det er også blevet trangt. Der er opstået en helt ny socialitet i gaderne. Alle er blevet flanører.

 

Jeg vil inddrage københavnernes nye erfaringer og tale med dem om hvilke detaljer, jeg skal lægge mærke til på min vej. Emner bliver skrevet på sedler og sat op på en lille opslagstavle, som jeg bærer på ryggen.

 

Sætninger bliver båret videre som noter og kommentarer.
Stemninger og situationer vil blive genfortalt på stop på vejen.

DOKUMENTATION 4. JUNI

FOTOS

FILM

KL. 07.00

KL. 08.00

KL. 09.00

KL. 10.00

KL. 11.00

KL. 12.00

KL. 13.00

KL. 14.00

KL. 15.00

KL. 16.00

KL. 17.00

KL. 18.00

KL. 19.00

OM KUNSTNEREN

 

Mette Kit Jensen arbejder med handlinger i byrummet. Hun er Diplomkunstner fra Kunstakademiet i Hamborg 1995-02 og er MA i kunstteori og formidling fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, 2004.

 

I de sidste 10 år har Mette Kit haft en flanøse, en kvinde som driver rundt i byen, som sit alter ego. Gåturene udgør en social og skulpturel praksisform. En direkte måde at informere sig om verden på – observere roller og rutiner i tæt dialog med de mennesker, hun møder på sin vej. Oplevelser omsættes til tekster, objekter, performances eller walks, som involverer publikum.

 

Hun har bl.a. siddet i 14 dage på en øde ø på Alexanderplatz i Berlin og talt med folk om, hvad de savnede. Soloprojektet “Flâneuse de l’Europe”, Museet for Samtidskunst i Roskilde 2014 havde form som en bog og en audioguide i byrummet, der forbandt fortællinger fra mange års flaneringer i europæiske storbyer med gaderne i en dansk provinsby. Som i mange af hendes oplæsningsperformances indgik en skildpadde i fortællingen som et symbol på langsomhed.

 

I et ongoing projekt kaldet “Tipsy Walks” involveres deltagere i at gå i cirkler på tværs af officielle veje. Cirklerne opstår ved, at deltagerne tager en drink og vender glasset med alkoholrester på et bykort. Metoden blev også brugt i Mette Kits egen serie gåture i Athen 2017 i åbningsmåneden for Dokumenta-udstillingen “Learning from Athens”.

 

I 2018 og 19 lavede hun stedsspecifikke ture i København med Art Week Cph’s publikum.

 

www.mettekitjensen.dk

Mette Kit Jensen Walking Copenhagen Metropolis

Foto: Thomas Gniben og Marc Fluri