Maj Horn Walking Copenhagen Metropolis

9. juli: Maj Horn

TID: 9. juli kl. 9.00-21.00
STARTSTED: København NV
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

WILD VALUES – a Guide to Edible Plants

…er en vandring gennem en række skjulte og mere kendte grønne områder og parker i Nordvest, Utterslev Mose og Tingbjerg og samtidig en kortlægning af spiselige planter. Maj Horns samtalepartner under vandringen er hendes mor, landskabsarkitekt Charlotte Horn, som har stor erfaring med vild natur. Under vandringen vil spiselige planter blive fundet, plukket og undersøgt: hvor og under hvilke forhold vokser de?; hvilke arter er det?; og hvilke egenskaber og smage har de?

Wild Values – A Guide to Edible Plants er en undersøgelse af vandringen som en central del af sankekulturen og som open source vidensdeling om botanik. Vandringen er også en undersøgelse af spiselige planter som en del af byens skjulte økonomi, hvor valutaen er tid og viden frem for penge.

 

Maj Horn Walking Copenhagen Metropolis

OM KUNSTNEREN

Maj Horn (f. 1987) bor og arbejder i København. Hendes praksis engagerer sig særligt i byrum og forskellige former for fællesskaber ved at undersøge steders identiteter, metoder for vidensdeling og strategier for at tage ejerskab. Hun arbejder med traditionelle kunstsprog som fotografi, video og installationer kombineret med processuelle handlinger som workshops, vandringer og dialoger.

En metode og tematik, som hun har arbejdet med siden 2012, er at invitere mennesker med forskellige baggrunde og erfaringer til kollektivt at undersøge og dele viden om byers sociale koder og økonomiske lag. Det har bl.a. taget form som to alternative by-guides: Maps for Copenhagen (2014) og Lost in Zagreb (2018).

www.majhorn.dk

 

Maj Horn Walking Copenhagen Metropolis

 

Maj Horn Walking Copenhagen Metropolis

 

Fotos: A) Lost in Zagreb, proces, 2018. Foto: Marija Kamber / B) Maps for Copenhagen, et samarbejde med Signe Rom, 2014. Kort over parker og grønne områder af Annette Skov, Grafik: eller-med-a / C) Lost in Zagreb, 2018. Grafik: Kasper Binzer og Niko Mihaljević / D) The Flower Collector, detalje fra performance, 2016. Foto: Eduardo Abrantes