13. aug.: Lise Skou / Walking Landscapes Randers

TID: 13. aug. kl. 5.30-18.00
KATEGORI: Performance
RUTE Fra Psykiatrisk Hospital Randers, sengeafsnit A, mod øst langs Randers Fjord til Mellerup.
DELTAG: Vandringen kan opleves online
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

FLUGTEN/THE ESCAPE

Jeg går fra psykiatrisk hospital Randers – sengeafsnit A mod øst langs Randers Fjord; på stier og gennem vild skov ud til østkysten, hvor jeg er født og opvokset.

Jeg er iklædt en lys draperet klædedragt skabt af 12 meter hørstof. Hver time river jeg 1 meter af klædet og skriver på det med jord og en sætning kommer til syne. Hvert tekststykke relaterer sig til det scenarie, jeg befinder mig i.

Ruten, klædedragten, handlingerne og teksterne danner et narrativ. Det er en fortælling om en flugt. Om at bevæge sig fra det indespærrende og ud i naturen i et forsøg på at fravriste sig de bånd, der holder os fast i en økonomisk, social og mental tilstand, hvor vi er alene, afkoblet fra naturen, fællesskabet og os selv.

FLUGTEN er en søgen efter et sted, hvor vi kan være frie og forbinde os selv med mentale tilstande og naturen. Det er en søgen mod en ny verden, hvor vi lever i symbiose med naturen. Hvor de svage og de sårbare, de sindslidende, de socialt og økonomisk udsatte, de skæve og de utilpassede også har plads.

 

OM KUNSTNEREN

Lise Tovesdatter Skou er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 1998-2004. Hun deltog i Whitney Independent Study Program fra 2002-2003. Hun har desuden en BA i Kunsthistorie og Nordisk Litteratur fra Aarhus Universitet 1998.

Lise Tovesdatter Skou har gennem de sidste 15 år arbejdet med at skabe nye økonomiske narrativer. Via sin stedsspecifikke praksis udforsker hun konsekvenserne af den økonomiske politik og de mentale, sociale og kulturelle udfordringer, der følger med. Hun har gennem årene etableret omfattende platformsprojekter, der via samtaler og social interaktion genererer idéer til nye måder at bo, arbejde og leve sammen på. I de senere år har hendes fokus været på de sindstilstande, vi rammes af, når vores verden af den ene eller den anden grund bryder sammen. Det kan være på det individuelle plan, når vi møder sorg og traumer, eller når vi som menneskehed lammes af virus; måske forårsaget af vores rovdrift på natur og økonomisk overophedning.

 

NB! Starttid er 5.30 pga. solopgang. Derefter live-stream hver hele time.

DOKUMENTATION

VIDEOS

13. aug. kl. 5

13. aug. kl. 6

13. aug. kl. 7

13. aug. kl. 8

13. aug. kl. 9

13. aug. kl. 10

13. aug. kl. 11

13. aug. kl. 12

13. aug. kl. 13

13. aug. kl. 14

13. aug. kl. 15

13. aug. kl. 16

13. aug. kl. 17

Foto: Lise Skou

X