17. juni: Ilon lodewijks / Walking Landscapes Bornholm

TID: 17. juni kl. 08.00 – 20.00
RUTE: Start: Gamle Borg, via Østerlars Kirke, Gudhjem, Helligdoms klipperne, Folkemødet Allinge, slut: Madsebakke
KATEGORI: Performancekunstner
DELTAGELSE: Mød Ilon på hendes rute: Kl. 8:00 ved forsamlingshuset Kyllingemoderen i Almindingen – kl. 12:00 Bokul Guldhjem – kl. 15:00 Stammershalle
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

MØDER PÅ VEJ

Jeg tager afsted med et 25 meter langt orange silkebånd.

I 12 timer vil mit orange bånd og jeg ikke vige fra hinanden. Jeg vil bruge det til at skabe en ramme, markere, lege og skabe kontakt.

Båndet skaber et rum, et udvalgt mødested. Ved at skabe en ramme kan man kigge på mødestedet som et afgrænset rum, næsten som en scene. Og dermed kan man ’træde ind’ på mødestedet. At træde ind på de forskellige mødesteder bliver til et ritual, som jeg udfører hver time.

På mødestedet inviterer jeg med hjælp af silkebåndet til nogle legende og reflekterende handlinger, som udforsker stedets potentiale. Nogle gange er det kun landskabet, mødestedet og mig. Andre gange har jeg inviteret en gæst på forhånd. Og nogle gange inviterer jeg dem, som tilfældigt er på stedet.

Min rute går ad gamle, nuværende og potentielle fremtidige mødesteder. Steder, hvor mennesker har samlet sig længe før vores tid, for at beskytte sig, for at fejre, udføre ritualer og forhandle magt.

På min rute vil jeg stille spørgsmål som: Hvorfor man mon samledes præcis på disse steder? Og hvordan samtaler sådanne menneskeskabte mødesteder med landskabet?

Under pandemien har vi i meget begrænset omfang kunne mødes indenfor. Måske har vi i fremtiden brug for nye offentlige mødesteder? Men hvor, og er vi stadig villige til at forbinde os med hinanden, når vi samles der?

OM KUNSTNEREN

Ilon Lodewijks er en hollandsk iscenesætter og kulturel iværksætter med base i Danmark. Fundamentet for hendes kunstneriske praksis er møder mellem mennesker, og hendes værker adresserer sociale temaer og inviterer folk til at engagere sig og reflektere. Hun ynder at blande performative elementer med andre genkendelige former, gerne i det offentlige rum.

Læs mere om Ilon: www.ilonlodewijks.com

 

CREDITS 

Ilon lodewijks

X