17. juni: Ilon Lodewijks / Walking Landscapes Bornholm

TID: 17. juni kl. 07.00 – 19.00
RUTE: Start: Gamle Borg, via Østerlars Kirke, Gudhjem, Helligdoms klipperne, Folkemødet Allinge, slut: Madsebakke
KATEGORI: Performancekunstner
DELTAGELSE:
  • Kl. 9:00: Vi samles for at rense / Sted: Kolde kilden, i Almindingen / Info: Vi udfører et morgenritual ved Kolde Kilden. Tag din favoritkop med.
  • Kl.12:00: Vi samles for at dele en udsigt / Sted: Bokul, Gudhjem / Info: Kan en fælles udsigt give indsigt?
  • Kl. 14:00: Vi samles for at mindes / Sted: Stammershalle, ved brandpletgraven / Info: Vær med til at sætte fortidsminder i fokus
  • Kl 16:00: Vi samles for at lege / Sted: Tegn Havn, på legepladsen / Info: Kan leg skabe relationer og fremme tolerance? For børn og voksne.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

MØDER PÅ VEJ

Jeg tog afsted med et 25 meter langt orange silkebånd.

I 12 timer veg mit orange bånd og jeg ikke fra hinanden. Jeg brugte det til at skabe en ramme, markere, lege og skabe kontakt.

Båndet skabte et rum, et udvalgt mødested. Ved at skabe en ramme kan man kigge på mødestedet som et afgrænset rum, næsten som en scene. Og dermed kan man ’træde ind’ på mødestedet. At træde ind på de forskellige mødesteder var et ritual, som jeg udførte hver time.

På mødestedet inviterede jeg med hjælp af silkebåndet til nogle legende og reflekterende handlinger, som udforskede stedets potentiale. Nogle gange var det kun landskabet, mødestedet og mig. Andre gange havde jeg inviteret en gæst på forhånd. Og nogle gange inviterede jeg dem, som tilfældigt var på stedet.

Min rute gik ad gamle, nuværende og potentielle fremtidige mødesteder. Steder, hvor mennesker har samlet sig længe før vores tid, for at beskytte sig, for at fejre, udføre ritualer og forhandle magt.

På min rute stillede jeg spørgsmål som: Hvorfor man mon samledes præcis på disse steder? Og hvordan samtaler sådanne menneskeskabte mødesteder med landskabet?

Under pandemien har vi i meget begrænset omfang kunne mødes indenfor. Måske har vi i fremtiden brug for nye offentlige mødesteder? Men hvor, og er vi stadig villige til at forbinde os med hinanden, når vi samles der?

 

OM KUNSTNEREN

Ilon Lodewijks er en hollandsk iscenesætter og kulturel iværksætter med base i Danmark. Fundamentet for hendes kunstneriske praksis er møder mellem mennesker, og hendes værker adresserer sociale temaer og inviterer folk til at engagere sig og reflektere. Hun ynder at blande performative elementer med andre genkendelige former, gerne i det offentlige rum.

Læs mere om Ilon: www.ilonlodewijks.com

 

 

DOKUMENTATION

 

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

17. juni kl. 7

17. juni kl. 8

17. juni kl. 9

17. juni kl. 10

17. juni kl. 11

17. juni kl. 12

17. juni kl. 13

17. juni kl. 14

17. juni kl. 15

17. juni kl. 16

17. juni kl. 17

17. juni kl. 18

17. juni kl. 19

FOTOCREDITS 

Verner Kjærsgaard

X