La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

LA SPIRE af Chloé Moglia/Rhizome – Grønningen NV

Svævende luftakrobatik i monumental spiral-skulptur
DATO 30.-31. aug. / fredag kl. 19.00 – lørdag kl. 14.00 & 19.00
STED Grønningen, ved Bogtrykkervej, Kbh. NV
GRATIS

En gigantisk spiral. 7 meter høj og med tre store loops. Umulig at forcere for en almindelig krop, men for de fem luftakrobater i LA SPIRE er den monumentale konstruktion et redskab til at udfordre det umuliges kunst. De fem kvinder kaster tyngdekraften af sig og bevæger sig vægtløst op ad spiralens metalcirkler.

Mens vi på jorden lægger nakken tilbage og holder vejret, kæmper kvinderne med al styrke i kroppen for at holde sig svævende. Konstant må de vride kroppen af led for at finde en vej videre. Hænder, fødder, lår søger det næste greb om metalrørene. Og det næste. Og det næste. De forener råstyrke, poesi og sårbarhed i en frygtløs kamp for overlevelse.

Under sig har de musikeren, som med sin barytonsax og sine særlige lydmaskiner sætter musik til dette spektakulære, meditative drømmescenarie. Som levende punkter på et stjernekort over himlen skaber artisterne et magisk øjeblik uden for tid og sted. Alle sanser er forhøjet. Alt er lige nu og her.

La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

OM CHLOE MOGLIA / COMPAGNIE RHIZOME

Sidste sommer faldt Metropolis-publikummet bagover ved synet af kraftfulde, graciøse Chloé Moglia svævende syv meter oppe i luften i sin solo-forestilling HORIZON. Nu kommer hun tilbage med kollektiv-forestillingen LA SPIRE, der bygger videre på HORIZON og er skabt sammen med fem fantastiske luftakrobater og en eksperimenterende musiker.

Chloé Moglia er et ikon inden for nycirkus-verdenen, og med sit kompagni Rhizome skaber hun forestillinger, der kan tage pusten fra enhver med jordforbindelse. Med inspiration fra de fire elementer og med udgangspunkt i sin praksis inden for kampsport undersøger hun tomrummet gennem sine kunstneriske, meditative eksperimenter.

La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

ANMELDELSE

“La Spire var en helt vildt imponerende forestilling. Jeg har personligt aldrig set lignende, og kompagniet fortjener den største ros for naturligvis deres akrobatiske evner, men også især for deres overskud til både at smile og fortælle alle de små historier med deres bevægelser, selvom de har skullet bruge alle deres kræfter på at holde sig oppe. Begejstringen kunne også mærkes på publikum, der gav forestillingen stående applaus. Det var betagende at opleve, hvordan en performance baseret på så meget råstyrke også blev til kunst og poesi.”
Ungt Teaterblod

La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

Varighed: 40 min.
Anbefales for alle aldre

CREDITS

Kunstnerisk leder og instruktør: Chloé Moglia
Luftartister: Mathilde Arsenault, Fanny Austry, Anna Le Bozec, Mélusine Lavinet Drouet & Chloé Moglia
Live musikalsk komposition: Marielle Chatain
Teknisk design & kreation: Eric Noël & Silvain Ohl 
Forestillingsleder: Loïc Jouanjan 
Lyddesign: Gilles Olivesi
Lydmanager: Laurent Guigonnet
Lysdesigner: Coralie Pacreau
Kostumer: Myriam Rault
Produktion: (2017) Rhizome – Chloé Moglia
Administration: Le Quartz, Scène Nationale de Brest
Tak til: Laurence Edelin
Foto: Thomas Seest

www.rhizome-web.com

La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

I samarbejde med og med støtte fra Områdefornyelse Nordvest, Bispebjerg Lokaludvalg, Københavns Kommune, Statens Kunstfond og Metropolis – Københavns Internationale Teater.