La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

LA SPIRE af Chloé Moglia/Rhizome – Grønningen NV

Svævende luftakrobatik i monumental spiral-skulptur
DATO 30.-31. aug. / fredag kl. 19.00 – lørdag kl. 14.00 & 19.00
STED Grønningen, ved Bogtrykkervej, Kbh. NV
GRATIS

En gigantisk spiral. 7 meter høj og med tre store loops. Umulig at forcere for en almindelig krop, men for de fem luftakrobater i LA SPIRE er den monumentale konstruktion et redskab til at udfordre det umuliges kunst. De fem kvinder kaster tyngdekraften af sig og bevæger sig vægtløst op ad spiralens metalcirkler.

Mens vi på jorden lægger nakken tilbage og holder vejret, kæmper kvinderne med al styrke i kroppen for at holde sig svævende. Konstant må de vride kroppen af led for at finde en vej videre. Hænder, fødder, lår søger det næste greb om metalrørene. Og det næste. Og det næste. De forener råstyrke, poesi og sårbarhed i en frygtløs kamp for overlevelse.

Under sig har de musikeren, som med sin barytonsax og sine særlige lydmaskiner sætter musik til dette spektakulære, meditative drømmescenarie. Som levende punkter på et stjernekort over himlen skaber artisterne et magisk øjeblik uden for tid og sted. Alle sanser er forhøjet. Alt er lige nu og her.

La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

OM CHLOE MOGLIA / COMPAGNIE RHIZOME

Sidste sommer faldt Metropolis-publikummet bagover ved synet af kraftfulde, graciøse Chloé Moglia svævende syv meter oppe i luften i sin solo-forestilling HORIZON. Nu kommer hun tilbage med kollektiv-forestillingen LA SPIRE, der bygger videre på HORIZON og er skabt sammen med fem fantastiske luftakrobater og en eksperimenterende musiker.

Chloé Moglia er et ikon inden for nycirkus-verdenen, og med sit kompagni Rhizome skaber hun forestillinger, der kan tage pusten fra enhver med jordforbindelse. Med inspiration fra de fire elementer og med udgangspunkt i sin praksis inden for kampsport undersøger hun tomrummet gennem sine kunstneriske, meditative eksperimenter.

La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

ANMELDELSE

“Den totale kropskontrol og muskelstyrke var omdrejningspunktet i den franske cirkusartist Chloé Moglias luftakrobatiske solo, Horizon. Til lyden af hendes stødvise åndedræt trak hun sig med ren armkraft op ad et reb til toppen af en syv meter høj trebenet metalinstallation. Deroppe drejede hun sig vægtløst i svalereder, vred kroppen i skævt svævende himmelløb, hang i en hånd, i knæhasen eller balancerede midt på kroppen som en ret bjælke. Sårbarheden lå i de fimrende fingerspidser, der hele tiden søgte efter det næste dødsforagtende greb. Nede på jorden igen pustede hun lettet ud. Det gjorde publikum også – efter at have holdt vejret det meste af en halv time. Sublimt!” Weekendavisen om ”Horizon

La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

Varighed: 40 min.
Anbefales for alle aldre

CREDITS

Kunstnerisk leder og instruktør: Chloé Moglia
Luftartister: Mathilde Arsenault, Fanny Austry, Anna Le Bozec, Mélusine Lavinet Drouet & Chloé Moglia
Live musikalsk komposition: Marielle Chatain
Teknisk design & kreation: Eric Noël & Silvain Ohl 
Forestillingsleder: Loïc Jouanjan 
Lyddesign: Gilles Olivesi
Lydmanager: Laurent Guigonnet
Lysdesigner: Coralie Pacreau
Kostumer: Myriam Rault
Produktion: (2017) Rhizome – Chloé Moglia
Administration: Le Quartz, Scène Nationale de Brest
Tak til: Laurence Edelin
Foto: Thomas Seest

www.rhizome-web.com

La Spire af Chloé Moglia på Grønningen NV, Metropolis 2019

I samarbejde med og med støtte fra Områdefornyelse Nordvest, Bispebjerg Lokaludvalg, Københavns Kommune, Statens Kunstfond og Metropolis – Københavns Internationale Teater.