Bureau Detours, Grønningen, Metropolis, København, Områdefornyelse Nordvest

BUREAU DETOURS – Grønningen NV

Indret Grønningen med mobile byrumsmøbler
DATO 20. juni-5. juli
STED Grønningen, ved Bogtrykkervej, Kbh. NV
GRATIS

Bureau Detours rykkede ind på Grønningen NV med en kæmpe stabel byrumsmøbler med indbyggede mikrochips, der kunne spores. Det gjorde de, for at beboere og besøgende kunne flytte rundt på møblerne og indrette små ’miljøer’ på plænen der, hvor de har mest lyst til at være – hvad end det er for at mødes, for at reflektere, læse, lave fælles aktiviteter, osv.

Imens kunne Bureau Detours følge med i, hvor møblerne blev placeret, og de kunne se, hvor det i fremtiden vil være mest interessant at indrette permanente, udendørs byrum på Grønningen.

Efter to uger rykkede Bureau Detours igen ud på Grønningen for at indtegne møblernes bevægelsesmønstre 1:1 med kridtstreger på græsset. Og den 5. juli kl. 16 holdt de fernisering på en hjemmebygget udstillings-ø, hvor man ved hjælp af dronebilleder kunne se, hvordan fremtidens Grønningen bør indrettes. 

Projektet var en del af GRØNNINGEN – MENS VI VENTER, et samarbejde mellem Metropolis og Områdefornyelse Nordvest om den fremtidige indretning af Grønningen NV som bypark.

Bureau Detours, Grønningen, Metropolis, København, Områdefornyelse Nordvest

Tidsplan
20. juni-4. juli: Møblerne får deres eget liv. I to uger bliver møblerne sporet løbende. Deres bevægelsesmønstre bliver overvåget og tegnet ned på et kort.
5. juli: Fernisering. Bureau Detours rykker ud med en opkridtningsvogn og tegner møblernes bevægelseslinjer 1:1 i parken. Tegningerne dokumenteres med en drone, hvis billeder udstilles på en specialdesignet udstillings-ø.

Bureau Detours er et kollektiv af kunstnere, arkitekter, designere og håndværkere, som bygger videre på et område med deres store værkstøjskasse af kreative løsninger. Byrum og parker er deres legeplads, hvor de inviterer dig til at komme og være med.

Under Metropolis 2011 rykkede de ud på Prags Boulevard med deres store, orange container U.S.E. T.W.O. Se mere her.

CREDITS

Koncept: Bureau Detours
I samarbejde med og med støtte fra Metropolis, Områdefornyelsen Nordvest, Bispebjerg Lokaludvalg og Københavns Kommune

www.detours.biz