FRAMING – Johannes Bellinkx

Manipulerende filmisk installation lader din fantasi løbe løbsk
DATO & STED – klik for kort
Tors. 10. aug. / Fre. 11. aug. / Lør. 12. aug. kl. 16.00, 19.00 & 21.00 på Den Røde Plads, Kbh. N
Tors. 24. aug. / Fre. 25. aug. / Lør. 26. aug. – tors./fre. kl. 15.00, 17.00 & 19.00 / lør. kl. 12.00, 14.00 & 16.00 ved Havnebadet Fisketorvet
GRATIS

 

Reserver gratis billet

 

NB! Begrænset antal pladser per opførelse. Det anbefales derfor at reservere billet på www.scenebillet.dk

’Framing’ er virkeligheden set med filmisk beskæring. Du låner dine øjne til kikkert-installationen, og herefter er det instruktøren, der bestemmer, hvad du ser – og hvad du ikke ser. Hvad mon der foregår akkurat uden for dit synsfelt? Du ser ringene i vandet, men ikke, hvad der faldt i. Et forvrænget lydbillede infiltrerer din høresans. Du hører stemmer, men ved ikke, hvor de kommer fra. Antydningen af en fortælling træder frem, men hvad er tilfældigt, og hvad er iscenesat?

Johannes Bellinkx leger med vores urokkelige tro på vores sanser ved at manipulere med skala, perspektiv og afstand. Han forvirrer os og pirker til vores fantasi i en grad, så vi ikke længere kan skelne mellem virkelighed og illusion.

’Framing’ er en usædvanligt intens sanselig oplevelse med dig som den skjulte voyeur. Ved at sætte spørgsmålstegn ved sansernes ufejlbarlighed og ved at vildlede vores logik udfordrer ’Framing’ vores trang til at kategorisere og forstå alt og giver os i stedet en nysgerrighed efter at opleve verden med åbne sanser og åbent sind.

Om Johannes Bellinkx
Johannes Bellinkx er en del af den yngre generation af flamske/hollandske kunstnere, som markerer sig internationalt med deres brand af levende iscenesættelse af hverdagen. Han er oprindeligt uddannet social geograf, men valgte senere at uddanne sig på Amsterdams Teaterskole, der kendetegnes ved en visuel/scenografisk tilgang til scenekunst.

Hans arbejde er tværdisciplinært og bygger på hans egen forskning i det offentlige rum. Han tager oftest udgangspunkt i et radikalt koncept og henter derefter de discipliner ind i værket, der egner sig bedst til at udtrykke idéen.

I 2015 blev han udnævnt som lovende talent af Amsterdams Kunstfond. Med ’Framing’ er han nået ud over Hollands grænser og optræder på festivaler i Europa, bl.a. som udvalgt kunstner af netværket In Situ.

Varighed 30 min.

Credit
Koncept og instruktion: Johannes Bellinkx
Medinstruktion: Thijs Wieman
Komposition/soundscape: Dennis van Tilburg
Spil og intervention: Koen van der Heijden, Erwin Dörr
Kunstnerisk rådgivning: Ruben Bellinkx
Produktion: SoAP
Coproduktion: Feikes Huis
Støtte: atelier Oerol/Over’t IJ festival, Fonds Podiumkunsten & Ulrike Quade Company
Foto: Saris & den Engelsman & Maja Nydal Eriksen

www.johannesbellinkx.com

Framing is supported by the IN SITU network, in the frame of the Platform and ACT projects co-funded by the Creative Europe programme of the European Union.