Finisterre Rita Hoofwijk Metropolis København

FINISTERRE af Rita Hoofwijk

Kom med til verdens ende
DATO: 16.-19. september
STED: Ofelia Plads, København K
GRATIS


I gamle dage mente romerne, at Cape Finisterre på den spanske kyst var kanten af verden. Rita Hoofwijk tager publikum med til sin version af verdens ende med FINISTERRE, der vender op og ned på horisonten.

Ved solopgang eller i skumringstiden inden solnedgang ankommer du til den yderste kant af Ofelia Plads med udsyn ud over vandet og havnen. Gennem høretelefoner transporteres du til verdens ende – akkurat på den anden side af horisonten.

Du installeres i en ”jernseng” liggende på ryggen og med nakken bagover, så du kan se horisonten på hovedet. Fra dette perspektiv er horisonten ikke længere en kant, hvor alting slutter, men en krumning, der lader os ane, at et meget større univers, som vi kun kan begynde at favne, gemmer sig bag horisontlinjen.

 

Finisterre Rita Hoofwijk Metropolis København

OM RITA HOOFWIJK (NL)

Rita Hoofwijk tilhører den helt unge generation af hollandske kunstnere, som er dygtige til at få os til at sætte spørgsmålstegn ved det, vi tager for givet, og hun gør os nysgerrig på, hvad der åbner sig for os, hvis vi er modige nok til at se alting på hovedet for en stund. Hun er tilknyttet den kunstneriske produktionsplatform SoAP – Space oriented Artistic Practice.

Rita var en del af vores Metropolis Residencies i 2018.

www.ritahoofwijk.com/en

Finisterre Rita Hoofwijk Metropolis København

Foto: William van der Voort

X