Anna Weber Henriksen Metropolis Walking Copenhagen

25. juli: Anna Weber Henriksen

TID: 25. juli kl. 08.00-20.00
STARTSTED: Drosselstien, Herlev
KATEGORI: Billedkunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

Jeg leder efter landskabet, der befinder sig under den kulturelle figuration og formgivning. Det er meget svært at finde. ​Landskabet betragtes oftest fra det klassiske perspektiv med for-, mellem- og baggrund. Dette perspektiv rummer ikke undergrunden, der er landskabets fundament. Derfor graver jeg på nænsom vis og leder efter det moment, hvor tegn fra det velkendte danske kulturlandskab forsvinder, og jorden som råmateriale træder frem og bliver medskaber af værket. I arbejdet fremkaldes et bud på den rå data og DNA af stedet, som nye forestillinger om landskabet kan gro i.

 

På denne vandring vil jeg udvinde markeringer fra omgivelserne ved fysisk at trække en kobberplade efter mig på hele ruten. Der skabes gensidige skurestriber på rejsen over nutidige bunker, nordiske bjergarter, motorvejsbroer, skovbund og brolægning. Jeg vil opsøge nærkontakter med kobberet som en unik registrant med særlige iboende egenskaber til at lede og absorbere. Kobberet vil være min ledsager på hele ruten.

 

Vi vil i løbet af vandringen komme tættere og tættere på de mange organiserede, organiske materialer i nærmiljøet, og kobberpladen vil altså samle instrukser og tegn fra hele ruten og bliver således en afgørende del af sansningen. Måske den efterfølgende vil blive trykt som et klassisk kobbertryk, ligesom de første kortlægninger af Danmark fra 1500-tallet frem til slutningen af 1800-tallet, der alle blev lavet i netop kobber.

 

Vandringen starter i Herlev, og jeg vil gå mod Vestskoven for at finde udspringet af Harrestrup Å. Der er mange åløb på Vestegnen, og netop disse forløb vil blive pejlemærket for min videre rute de kommende 12 timer.

DOKUMENTATION 25. JULI 

FOTOS

FILM

KL. 08.00

KL. 09.00

KL. 10.00

KL. 11.00

KL. 12.00

KL. 13.00

KL. 14.00

KL. 15.00

KL. 16.00

KL. 17.00

KL. 18.00

KL. 19.00

KL. 20.00

 

OM KUNSTNEREN

Anna Weber Henriksen er uddannet billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi i 2018. Igennem de sidste 10 år har hun arbejdet med det danske landskab i forbindelse med sin billedkunstneriske praksis. Der er tydelige tråde til environmental art og psykogeografi, når hendes værker skabes i direkte relation til det omgivende miljø. Denne relation er der kommet en solid række udstillinger ud af samt flere workshops og artist talks om bl.a. jord, mødet mellem geodata og stedsspecifik kunst, m.m.

 

Anna Weber Henriksen Metropolis Walking Copenhagen