17. maj: Anja Franke

TID: 17. maj kl. 08.00-20.00
STARTSTED: Byskovvej, Herlev
KATEGORI: Billedkunstner / fotograf
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen


RUNNING OUT OF BLUE

Jeg bor og arbejder i Herlev, hvorfra jeg går i en cirkel i forstaden omkring København. Forinden har jeg syet spadseredragter og fragmenter af genbrugte skjorter. Jeg har dem alle på til at begynde med, hvorefter jeg på min vandring tager én af for hvert stop. De 12 beklædninger bliver til objekter, der udstilles på en fremtidig udstilling.

Vandringen bruger jeg som en mental erkendelsesmetode, hvor jeg bevæger mig ud i det uvisse for at kortlægge og afsøge nye ruter og for at åbne op for alternative tankemønstre.

Via den kreative omformningsproces, hvor en brugt beklædningsgenstand langsomt transformeres til en ny, peger jeg med en ’nøjsom æstetik’ indirekte på den nødvendige forandring, som vi alle på kloden må indstille os på.

DOKUMENTATION 17. MAJ

 

FILM

KL. 08

KL. 09

KL. 10

KL. 11

KL. 12

KL. 13

KL. 14

KL. 15

KL. 16

KL. 17

KL. 18

KL. 19

KL. 20

OM KUNSTNEREN

Anja Franke (f. 1962) er uddannet fotograf i København og New York (1985). Billedkunstner og Cand.Phil. i kunstformidling og teori på Det Kongelige Danske Kunstakademi (1994). Åremål ansat Professor og prorektor på Det Fynske Kunstakademi 1997-2004. Medlem af Akademiraadet 2008.

Hendes kunstarbejde er site-specific og mixed media, og hun tager udgangspunkt i feministiske strategier med fokus på identitet, køn og miljø. Til daglig er Anja kunstnerisk leder af IHi-InstantHERLEV institute, art & site research, som danner platform for internationale kunstudstillinger i hendes private have og offentlig rum. Her stilles spørgsmål til det offentlige og privat rum i forhold til kulturelle konstruktioner i det lokale og globale miljø.

www.anjafranke.dk

Anja Franke Walking Copenhagen Metropolis