A STRING SECTION – Reckless Sleepers

Den allersidste dans…
DATO & STED – klik for kort
Fre. 14. juli kl. 17.00 foran Christiansborg // kl. 21.30 foran Domhuset, Nytorv
Lør. 15. juli kl. 17.00 ved Det Kgl. Bibliotek // kl. 21.00 på Refshaleøen ved Refshalevej 141
Søn. 16. juli kl. 17.00 på Ofelia Plads // kl. 20.00 på Islands Brygge (v. togvognen mlm. Kulturhuset og Cykelslangen)
GRATIS

 

Reckless Sleepers har skabt et uudgrundeligt hypnotiserende og humoristisk ritual. En sær, smuk, selvdestruktiv koreografi med karakter og symbolik alt efter, hvor den præsenteres. Absurd majestætisk foran Domhuset, melankolsk i solnedgang midt i Refshaleøens forfald, storslået og poetisk på Ofelia Plads…

15 kvinder i små sorte kjoler siddende på 15 stole. Elegante som strygersektionen i et symfoniorkester, men udstyret med sav i stedet for violin og bue.

Deres mission er enkel: at save benene væk under sig selv uden at vælte. Siddende på stolen, liggende udstrakt, viklet rundt om ryglænet, hovedet ned, benene i spagat. Kroppene vrides af led for at finde den optimale arbejdsposition.

Opgaven er hård, stolebenene kæmper imod, men kvinderne er dedikerede og kampklar. Den rytmiske lyd af savklinge mod træ varsler ødelæggelse. Sveden løber og blandes med savsmuld, fingrene fyldes med splinter og sår, musklerne syrer til, og de kæmper desperat for at holde facaden og balancen, når stolebenene knækker over, og stolen tipper.

Vi gyser, når saven smutter, og vi ler, når de mister balancen og falder til jorden med et brag. Vi følger som hypnotiseret hver en bevægelse, hvert et savtag, mens vi i spænding venter på den ultimative og uundgåelige selvdestruktion.

Om Reckless Sleepers
Det engelsk-belgiske kompagni blev stiftet i 1989 og har vundet stor anerkendelse for deres nytænkende og humoristiske tilgang til koreografi og dans.

Koreograf på A String Section, Leen Dewilde, leger især med hverdagsobjekter, og i 2010 blev hun grebet af at smadre ting. Kopper, vægge, møbler. Hun blev fascineret af de afskårne stoleben og bunkerne af savsmuld, og ud af ruinerne opstod A String Section.

I København suppleres de 4 oprindelige performere af 11 danske dansere i alle aldre, som indlemmes i Reckless Sleepers’ humoristiske og foruroligende ménage à trois for kvinder, stole og save.

★★★★★ ”Hvilket mangetydigt og meningsfuldt værk det viser sig at være. Uden tvivl et af de mest gribende og følsomme stykker, jeg har set.” What’s on Stage

”At beskrive dette værk som hypnotisk er ikke nok. Med sit nærvær sætter det dig i en tilstand af intens involvering. Det er følelsen af at holde vejret i 50 min., alle tilskuere på det yderste af stolen.” Real Time

Varighed 45 min.

Credits
Af: Leen Dewilde
Medvirkende: Annika Kompart, Antoinette Helbing, Nanna Jensen, Carina Raffel, Marie Lykkemark Simonsen, Oriane Paras, Tilda le Grand, Sara Grotenfelt, Lisbeth Sonne Andersen, Tove Vestmø, Karin Bergman, Leen Dewilde, Sofie Vandestede, Lisa Osborne Kendall, Rachel Sophie Piekarczyk, Caroline D’Haese
Kunstnerisk leder: Mole Wetherell
Foto: Maja Nydal Eriksen

www.reckless-sleepers.eu