Ben Woodhams Walking Landscapes

WALKING, LOOKING, DRAWING

Når du passerer gennem tid og sted, f.eks. på en vandring gennem dine lokale landskaber, er den måde, hvorpå du oplever de naturlige omgivelser, for evigt dynamisk og foranderlig.

Forbind dig dybt til de naturlige omgivelser gennem koncentreret, vedholdende observation og optegnelse i form af tegninger og/eller akvarelmaleri.

 

Hvor?
Enhver rute gennem landskabet kan fungere.

 

Hvad skal du gøre?
Afsæt lang tid, helst fra solopgang til solnedgang. Følgende gælder for en 12-timers vandring, men du er velkommen til at justere efter ønske.

Opdel din rute i 12 lige lange dele.

Hver del repræsenterer et stop – ét hver time, hvis du vandrer i 12 timer – hvor du sætter dig ned og tegner eller maler det, du kan se, før du bevæger dig videre. Planlæg, så du har tid til at nå til det næste stop. Og det næste, og det næste.

Målet er ikke at tegne en fuldkommen gengivelse af det landskab, du befinder dig i, men at betragte det på en ny måde ved at tegne eller male det.

Det at se er det vigtige, ikke det at tegne.

 

Koncept: billedkunstner Ben Woodhams
www.metropolis.dk/ben-woodhams-bornholm

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – BIRCA, Bornholms Kunstmuseum, Bornholms Højskole og med støtte fra Bornholms Regionskommune.

 

Foto: Verner Kjærsgaard