Walking landscapes Vejle Tove Vestmø

16. oktober: Tove Vestmø / Walking Landscapes Vejle

TID: 16.okt 2021 kl. 06.00-18.00
KATEGORI: Performance 
RUTE: 12 km fra  Grejsdalen til Beddingen, Vejle Fjord

VAND

I 1876 flyttede Tove Vestmøs oldefar Hans Hansen Møller fra Nordals, der var blevet tysk som resultat af krigen 1864, til Vejle. Hendes oldefar var møller af profession og købte bl.a. Vejle Mølle – en vandkraftmølle, som lå midt i byen. I alt drev han 3 møller i Vejle og Grejsdalen.

I industrialiseringens ånd om vækst, udvikling og optimal udnyttelse af ressourcer ombyggede han Vejle Mølle til dampdrift i 1883. Vejle Dampmølle var et vellykket foretagende med rigtig gode driftsresultater, står der beskrevet i Toves oldefars dagbøger. Dagbøgerne fortæller om vandkraften i Grejs Å og Mølleåen i samspil med vand, vind, vejr og liv. 

En af konsekvenserne af industrialiseringens aggressive fremfærd er klimaændringer med ekstrem nedbør, varme og oversvømmelsesrisiko. Den nyeste klimarapport fra FN siger, at det er utvetydigt, at klimaændringer regionalt og globalt skyldes menneskelig påvirkning. Vejle Kommune har udarbejdet klimamål, heri klimaplan og risikostyringsplaner for oversvømmelser, her er ådalene og fjorden centrale.

Intet liv uden vand. Vand er tåge, damp, is, skyer og sne. Det er vejr, mad, elektricitet. Dråber, pytter, energi og det flyder gennem kroppen. Pibler i bække. Bølger slår mod kysten, bruser frem fra jordens hulrum i en evig rullende strøm. Vandkraft. Vand klæder jorden i blåt, nærer jordens grønhed og menneskeliv. Vand indvier liv. 

Denne 12-timers-vandring VAND var en udforskning af relationen mellem menneske og vand, en hyldest til vand, en refleksion over vand og bæredygtighed. Tove bar vand på vandringen fra Grejsdalen til Beddingen, Vejle Fjord. Undervejs læste hun fra sin oldefars dagbog om vind, vand, vejr og liv.

 

OM KUNSTNEREN

Tove Vestmø er scene- og performancekunstner og kandidat i Teater- og Performancestudier. Tove afsøger og udvikler sin performancekunst i den tværæstetiske sfære; med skulpturel kunst, musik, poesi og dans. Værkerne er ritualer og meditationer over, om og i naturen, mennesket inkluderet. Relation og tid er både tema, kvalitet og udforskningsfelt. 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

16. okt. kl. 6

16. okt. kl. 7

16. okt. kl. 8

16. okt. kl. 9

16. okt. kl. 10

16. okt. kl. 11

16. okt. kl. 12

16. okt. kl. 13

16. okt. kl. 14

16. okt. kl. 15

16. okt. kl. 16

16. okt. kl. 17

16. okt. kl. 18

Topfoto: Jonas Normann
Foto af Tove ved dagbog: Britta My Tomsen