18. juli: Tora Balslev / Walking Landscapes Silkeborg

TID: 18. juli kl. 08.00-20.00
RUTE: Start: Parkeringsplads ved Kvickly i midtbyen. Via: Odden, Silkeborg Langsø, Lysbro, Funder Bakke Slut: Hørbylunde bakker
KATEGORI: Performance
DELTAG: Du kan deltage i vandringen over Odden kl. 10.15 – 12.15. Se nærmere i teksten herunder.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

1 MM. FRA NATUREN

”I Silkeborg er du aldrig mere end 500 m fra naturen.” Det siger kommunen og turistchefen. Men er vi nogensinde mere end 1 mm fra naturen? Det spørger min ven Jacob om. Og midt indeni mig siger en masse små væsner via en mavefølelse, at jeg er et landskab, de bor i. Og at det er helt naturligt. Hvad er det for et landskab, vi alle sammen bor i? Et som har skabt sig selv. Og os. Og som vi bygger videre på. Hvad er det for et landskab vi er en del af?

I Silkeborg har geologi, is, får og mennesker i samarbejde skabt et landskab, som konstant omformes. Der er opstået tunneldale, søer, hede, P-pladser og motorvejsbroer. Vandringen undersøger, hvordan landskabets forskellige elementer f.eks. træer, asfalterede veje og beton broer påvirker mennesker og omgivelser.

Tora bruger kroppen som redskab til at lade sig påvirke af og træde i relation med omgivelserne. For at nærme sig asfaltens og betonens væsen ser hun nærmere på, hvordan materialerne geologisk er blevet til over tid i dialog med det landskab, de nu indlejrer sig i. En vandring med fokus på overflader. En øvelse i at omfavne landskabets forskellige dele.

Vær med: Vi mødes kl. 10.15 ved broen fra midtbyen, på Odden-siden af vandet og slutter ved tunnelen under Søndre Ringvej kl. ca. 12.15. Vi vandrer sammen gennem Odden i et guidet bevægelsesbaseret forløb, som undersøger mellemværende mellem krop og natur, og hvordan vores omgivelser kan blive en kropslig erfaring. Med enkle bevægelsesopgaver kombineret med arbejde med forestillingsevnen oplever vi os gennem Oddens landskab.

Vandringen henvender sig til voksne og børn fra 12 år (ifølge med voksne), som er nysgerrige og har lyst til at bruge deres krop. Max 12 deltagere. Tag praktisk tøj og behagelige sko på. Under vandringen filmes og live-streames to korte sessions, hvor du som deltager vil være med på videoen.

Tilmelding: skriv til reception@silkeborgbad.dk / eller ring på tlf. 86 81 63 29

OM KUNSTNEREN

Tora Balslev er performance- og scenekunstner med basis i dans og bevægelse. Hun er kunstnerisk leder af kompagniet Daily Fiction og er optaget af forskellige former for lydhørhed i relation med det andet-end-menneskelige. Hun arbejder koreografisk og meditativt med at opløse identitet og afgrænsning for at muliggøre oplevelser af at træde i forbindelse med sine omgivelser.

Vandringen føjer sig til en serie af koreografiske performance-værker, hvor Tora Balslev arbejder med naturrelationer. Serien omfatter værkerne Mind The Gap (2015) omkring olie, Naturen Kalder (2019) omkring smartphones´ hardware, Hardcore (2020) omkring beton og jordens indre og City Matters om byens stof (2021-22).

City Matters er udviklet i samarbejde med Metropolis residency og kan opleves første gang på PASSAGE Festival i Helsingør d. 29.-31. juli 2021: https://passagefestival.nu/performance/city-matters/ 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

18. juli kl. 8

18. juli kl. 9

18. juli kl. 10

18. juli kl. 11

18. juli kl. 12

18. juli kl. 13

18. juli kl. 14

18. juli kl. 15

18. juli kl. 16

18. juli kl. 17

18. juli kl. 18

18. juli kl. 19

18. juli kl. 20

CREDIT: 

Topfoto: Tora Balslev

Andre fotos: Lars Bay

X