12. oktober: Thomas Woltmann / Walking Landscapes Vejle

TID: 12. okt. kl. 07-00-19.00.
KATEGORI: Performance
RUTE: Ruten følger tunneldalen i Vejle Ådal. Start ved Randbøl hede via Runkenbjerg og Vingsted, slut omkring Haraldskær.
DELTAG: Vandringen kan opleves online
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

DALENS RESSOURCER

En udforskning og formidling af Vejle Ådals ressourcer og menneskets forhold til dem. En udforskning, som finder sted over en 12 timers vandring i Vejle Ådal. Her vil jeg skabe en række siddepladser i forskellige naturlige ressourcer, som findes langs ruten. Siddepladserne vil blive intuitivt og hurtigt formgivet i de ressourcer, der har formet og defineret dalen, naturen og de mennesker, der har boet her. De vil blive formet med de redskaber og kræfter, der har konsolideret ressourcernes plads og vigtighed i den lokale historie.

Siddepladserne vil blive opkaldt efter den ressource, de er skabt i og efterfølgende efterladt på stedet. Fra disse siddepladser vil mennesker fremadrettet kunne reflektere over dalens ressourcer, historie og menneskets plads i den. For hvordan har dalens naturlige ressourcer formet landskabet, mennesket og historien? Hvordan har vi brugt dem og formet dem? Og har vi stadig brug for dem?

Vejle Ådal er rig på kultur og natur. Igennem de sidste mange tusinde år er dalen blevet formet af naturen såvel som af menneskets kræfter. Ressourcer som mennesket igennem tiden har udnyttet, ændret og opbrugt. Menneskets liv i dalen har derfor været et produkt af de ressourcer, der er forekommet her. Ligesom naturen på mange måder også er et produkt af de mennesker, der har levet her. Der eksisterer derfor et unikt forhold mellem mennesket og naturen, som vandringen vil undersøge. Et forhold, der har sit udgangspunkt i naturens ressourcer, og som manifesteres igennem menneskets omgang og brug af ressourcerne, som i vandringens tilfælde er skabelsen af den fysiske siddeplads: sidder mennesket godt i naturen, og hvad sidder mennesket på?

Som møbeldesigner er mit virke også defineret af de materialer, jeg bruger og udnytter til mine produkter. Jeg, ligesom menneskerne i dalen, redefinerer og former også naturens ressourcer igennem mit arbejde. Jeg er afhængig af disse naturlige ressourcer for mit virke. Vandringen er derfor også en udforskning af min eget forhold til – og brug af – naturens ressourcer.

www.thomaswoltmann.com 

Walking Landscapes Vejle Thomas WoltmannOM KUNSTNEREN

Thomas Woltmann er født og opvokset i Vejle, hvor naturen altid har spillet en central rolle i alt fra skole til fritid og sport for ham. Siden han flyttede fra Vejle, er området og naturen blevet et pusterum. I dag, når han besøger Vejle, er det en vigtig prioritet for ham at komme ud i den fantastiske lokale natur. Området står ham derfor stadigt meget nært.

Thomas Woltmann er en 28-årig koncept- og møbeldesigner fra Vejle, bosat i København. Uddannet fra den Hollandske designskole, Design Academy Eindhoven. Igennem sit arbejde bestræber han sig på at skabe holistiske produkter og oplevelser, der udfordrer alle lag inden for design og produktion. Han designer produkter med fortællinger og interaktive elementer, der involverer og stimulerer brugerne.

 

Foto 2: Jonas Normann

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

12. okt. kl. 7

12. okt. kl. 8

12. okt. kl. 9

12. okt. kl. 10

12. okt. kl. 11

12. okt. kl. 12

12. okt. kl. 13

12. okt. kl. 14

12. okt. kl. 15

12. okt. kl. 16

12. okt. kl. 17

12. okt. kl. 18

12. okt. kl. 19

X