20. aug: Thomas Seest / Walking Landscapes Guldborgsund

TID: 20 august kl.08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Start: Toreby via: Flintinge og Sakskøbing å, slut: Oreby
DELTAG: Thomas vil reflektere det landskab han møder, gennem enkle performative greb. Han går alene, men du er velkommen til den afsluttende BBQ i Huset ved Oreby (hos Martin Stahl) kl. 19
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

Er et landskab er min krop

Landskabet er ufremkommeligt, hernede går man på landeveje. Der er marker imellem mig og horisonten. Vejene og broerne forbinder ikke andet end andre veje og broer. Jeg savner adgang, jeg føler mig isoleret og afkoblet fra landskabet. Nogen har bestemt, hvor jeg skal gå og der er meget få valg at træffe her. Jeg vil gå mine egne veje, skabe mine egne broer. Jeg vil føle mig frem, lade mig forføre af sanser, dufte, vinden og lyset.

I forberedelsen til min Walking Landscape har jeg kigget på satellit fotos. Jeg har ledt efter noget, der så organisk ud, noget som ligner noget, jeg kan forholde mig til. Jeg kigger på Flintinge å, der skærer sig gennem marker og veje. Den ligger sådan lidt skævt på tværs.

Jeg har været ude og se på området omkring åen, og det ser ret sumpet ud, en masse brændenælder og bjørneklo. Kontrasten mellem landevejen og sumpen er ekstrem. Jeg har fundet en retning med åen, men det er ikke en reel rute.

På min tur vil jeg forsøge at tilnærme mig åen. Jeg kommer til at gå parallelt med den, henover, ved siden af den og lidt igennem om muligt.

Jeg vil overveje relationen mellem mig selv og landskabet. Jeg vil spejle relationen, observere den og forsøge at gå i dialog med enkle performative greb.

Der løber blod i mine årer ligesom åen Flintinge // i min mave lever samme bakterier som den i Lollands fede undergrund // vi er forbundne men det er fjernt.

 

OM KUNSTNEREN:

Thomas Seest arbejder hovedsageligt med foto og video, ofte med et performativt udtryk. Som overordnet tema undersøger han relationen mellem den indre og den ydre verden. Det være sig kropsligt, metafysisk, seksuelt, socialt og tidsligt. Han har indgået i et hav af samarbejder, f.eks. i performanceduoen Transcendens Dilettante.

Thomas er tilknyttet Guldborgsund kommune som Huskunstner Artist In Residence, under overskrifterne Bæredygtighed, Samarbejde og Utopi. Han arbejder med at skabe værk- og workshopformater for børn og unge i natur- og genbrugsmaterialer.

 

DOKUMENTATION

SAMMENDRAG FRA VANDRING D. 20. AUGUST

VIDEOS

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.