Sara Gebran The Forests Trial Metropolis 2024

THE FORESTS’ TRIAL af Sara Gebran

DATO 7., 8., 9., 10., 11., 12. oktober kl. 18.00
STED Teatersalen, William Wains Gade 11, Refshaleøen, Kbh. K – se lokation
HVAD Performance
BILLET 100 kr.

Køb billet

 

Naturen får en stemme

The Forests’ Trial forener koreografi og miljø-ret i en iscenesættelse af en fiktiv retssag. Som naturens repræsentanter inviteres publikum til at træde ind i rollen som dommere og pege på de ansvarlige for to forbundne miljøkatastrofer: kviksølvforureningen fra Cheminova-fabrikken i Lemvig og kviksølvforureningen fra ulovlig minedrift i Amazonas i Venezuela.

Som en del af oplevelsen vil du modtage en bog med en libretto, der følger performancens forløb, og en guide til at fortsætte retssagen derhjemme. Bogen indeholder tekster (på dansk, engelsk, spansk) af Sara Gebran og bidrag fra miljøadvokater tilknyttet The Global Alliance for the Rights of Nature.


Varighed:
70 min.

 

OM KUNSTNERNE

Sara Gebran er koreograf, danser, lektor ved Uniarts Universitet i Stockholm, forfatter & byplanlægger. Saras værker er inden for performancekunst og bruger ofte medier som video, tekst, lyd og arkitektur formidlet af den dansende krop, uanset om den er til stede eller ej. Gennem hendes forestillinger, undervisning og skrivning studerer hun og arbejder med magt og kollektiv empowerment.

Hendes nuværende værker er centreret om et projekt kaldet The Forests Imaginary Trial (2023-2026), som vil manifestere sig som adskillige forestillinger – hver med en supplerende bog og manuskript. Det overordnede koncept er centreret om at skabe en ny platform for politisk og social repræsentation udviklet sammen med alle interesserede borgere i forsvar for naturen og rettighederne til naturen.
www.saragebran.com

 

Marie-Louise Stentebjerg is a choreographer, dancer and performer with a practice-based approach to choreography. Her practice has an emphasis on collective processes and the potential that exists ‘in between’. Her main artistic practice unfolds within Institute of Interconnected Realities, an artistic project orientated around the concept of decentralised choreography and its multiple manifestations.
www.iir.dk

 

Tor Lindstrand er lektor og arkitekt. Associeret professor ved Det Kongelige Tekniske Universitet (KTH-A) og medejer af firmaet LLP Arkitektkontor. Hans arbejde bevæger sig mellem arkitektur, kunst og performance, og hans projekter er blevet præsenteret ved flere anerkendte internationale institutioner. Han har været med til at grundlægge flere tværfaglige initiativer, der spænder over arkitektur, kunst, uddannelse og performance. For øjeblikket er han involveret i et samarbejdsforskningsprojekt om magt, rum og ideologi ved KTH-A og Södertörn Universitet og arbejder som arkitektkritiker for FORM magasin.
www.this-is-economy.com

 

George Koutsouris er musiker og kunstner. Som medlem af Den Danske Billedkunstforening (BKF) har den græske kunstner George Koutsouris boet og arbejdet i København siden 2012. Han har modtaget mange nationale og internationale priser og har en fast udstilling med værket Salme Maskine på Museet for Samtidskunst i Roskilde. Han har en mangfoldig uddannelsesbaggrund med grader, der spænder fra klassisk klaver og musikteori til maskinteknik.
www.georgekoutsouris.com

 

KREDITERING

The Forests’ Trial er skabt af Sara Gebran og er en del af hendes fireårige research-projekt, som igangsattes sidste år med performancen Mediating Nature. I denne produktion samarbejder Sara med koreograf og danser Marie-Louise Stentebjerg, miljøadvokat Alessandro Pelizzon, arkitekt Tor Lindstrand og lydkunstner George Koutsouris. Forestillingen er co-produceret af Metropolis og støttet af Statens Kunstfond, Nordisk Kultur Kontakt, Dansk Skuespillerforbund og William Demant Fonden.