6. oktober: Tania Maria Henneberg / Walking Landscapes Viborg

TID: 6. oktober kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE:  12 km med start ved Sønder Sø / Kunsthal Viborg og afslutning samme sted.


RE:ROUTE (RE:ROOT)

Søndersø, ”Lortesøen” eller ”septic tanken”, en velkendt rute og en gammel issø i Viborg med cirkulær form, tæt på Viborgs midte. En velbevandret sø, der op gennem tiden har lagt øre til løbere, vandrere, diskussioner, filosofier, afvikling, afstivning, udtømning, grin, gråd, ”sindsygeanstalten”, tugthuset, frihed og at sætte punktum.

Man får en form for afklaring rundt om den sø. Eller måske er det det, man søger at opnå. ”Skal vi gå en tur om søen”? En sø, de fleste viborgensere kender.

Hvordan kan man via et velkendt og velbevandret landskabsområde – altså det, der ligger os lige nær – skabe genforbindelse og genopdage vores relation til naturen og landskabet? Kan man gå på opdagelse på en rute, der er gået 10.000 gange før? Og hvordan taler denne søs landskab egentlig til os?

Det undersøgte Tania Maria Henneberg på sin vandring. Som en repetitiv, rituel og symbolsk handling vandrede hun i cirkler med referencer til det shamanistiske perspektiv, at livet, lige som naturen, er cirkulært og ikke går fra A til B. Det var også en reference til åndedræt, liv, tid, årstid, sol, måne, liv, død, accept, gentagelse, kedsommelighed, frihed, afhængighed, transformation, liminale faser, spaces in between og det at bryde med noget.

Re:Route havde til formål at invitere folk med ind i et andet lag af søens landskab og en historie om, hvorledes man kan genforbinde sig. Der blev givet forskellige korte indblik heri på en både inviterende og personlig rejse i tid, kultur, historie og tro, der forhåbentlig  hjalp publikum lidt på vej til selv at gå på opdagelse.

 

OM KUNSTNEREN

Tania Maria Henneberg har en baggrund i design og trend forecast og har altid været optaget af, hvordan samfund, teknologi og globalisering påvirker os, og hvor vi bevæger os hen som mennesker og hvorfor. De seneste seks år har Tania arbejdet med film, performance og kunstproduktion.

Hun er uddannet med en kandidat i kommunikation fra Aalborg Universitet med fokus på medieæstetik og visuel kommunikation.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

6. okt. kl. 8

6. okt. kl. 9

6. okt. kl. 10

6. okt. kl. 11

6. okt. kl. 12

6. okt. kl. 13

6. okt. kl. 14

6. okt. kl. 15

6. okt. kl. 16

6. okt. kl. 17

6. okt. kl. 18

6. okt. kl. 19

6. okt. kl. 20