Randers Talking Landscapes

Talking Landscapes Randers

DATO: 8., 9., 10. september 2022
STEDER: Randers’ landskaber
BILLET: 50 kr.

 

Køb billet

 

TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab.

På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur.

Talking Landscapes inviterer borgere i Randers kommune til at deltage i en række samtaler, hvor vi sammen taler om betingelserne for det gode liv i den fælles fremtid, vi skaber på arven fra industritiden.

Samtalerne gennemfører vi ude i nogle af de landskaber, som er omkring os og bærer en fortælling om det liv, der er levet før os, og som bærer tegn fra andre tider. Det er steder, der har en særlig historisk, kulturel eller symbolsk værdi.

Ved vandet i Randers har Gudenåen og floddeltaet været afsæt for tilværelserne lige siden oldtiden. Byen har vokset sig større og ændret karakter, senest til en pulserende industriby, som nu igen er under omdannelse. Gennem generationer har landskaber omkring os været forudsætning for udvikling og levegrundlag. Efterhånden har vi udnyttet vores omgivelser så meget, at den vilde natur er blevet opslugt af industrialiseringen, og et stort område er blevet anlagt som industrihavn. Her kigger vi nu ud i en større byomdannelse, der kræver en flytning af havneindustrien for at give plads til klimasikring og beboelse i moderne rammer ved vandet.

Forandringens vinde blæser om os, og vi inviterer til samtale og eftertanke om, hvad det gode liv foran os skal indebære med landskaberne som inspirerende ramme.

Vi befinder os i en kritisk og afgørende tid. Her, midt mellem landskabsidyl og naturdrømme på den ene side og byudvikling og forbrugsbehov på den anden side, er der mulighed for at skabe forandring. Læs mere her.

DE TRE SAMTALEFORMER

Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen.

Læs mere om samtaleformerne her.

Med Talking Landscapes åbner vi et rum for jer, som vil være med til at ændre kursen for fremtiden.

De tre samtaler er en del af Building Conversation, en international platform for dialogisk kunst, der koncentrerer sig om mødet mellem kunst, samtale og samfund. Building Conversation er udviklet af de hollandske kunstnere Lotte van den Berg og Daan’t Sas & belgiske Peter Aers.

 

PROGRAM

Torsdag 8. september / mødested: Fussingø Naturskole
kl. 10.00-13.00: Den Umulige Samtale & Time Loop
kl. 14.00-17.00: Tingenes Råd

Fredag 9. september / mødested: Remisen
kl. 10.00-13.00: Den Umulige Samtale
kl. 14.00-17.00: Tingenes Råd

Lørdag 10. september / mødested: Kulturhuset
kl. 10.00-13.00: Den Umulige Samtale

 

DET PRAKTISKE

Formatet:Til hver samtale er der plads til 20 deltagere.Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3 timer i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden.Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning.Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen.Minimumsalder er 16 år.Alle samtaler er på dansk.

Omstændigheder:Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn.Påklædning efter vejret.

Guider:
I Randers vil det være performancekunstner Nanna Rosenfeldt-Olsen, performancekunstner Annika B. Lewis og performer Ana Luiza Ulsig, der guider samtalerne.

 

Talking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartner i Randers er Randers Kommune i samarbejde med Eventsekretariatet og Bibliotekerne.

Foto: Bo Amstrup (Maja Ingerslev) & Building Conversation

Building Conversation er en del af In Situ – European platform for artistic creation in public space støttet af Creative Europe