Talking Landscapes Bornholm
AFHOLDT 27., 28., 29. maj 2022
STEDER: Landskaberne ved Bornholms Kunstmuseum
BILLET:
Køb billet
TALKING LANDSCAPES er et omvandrende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab.
På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur.
FORBERED DIG TIL FOLKEMØDET I KUNSTSAMTALER
Den bornholmske sjæl og unikke stedsånd er formet af klipper og hav midt i Østersøen. Det mærkes i enhver samtale og i ethvert udkig. Helligdomsklipperne er det mest spektakulære naturfænomen på Bornholm med lodrette klipper, hellige kilder og dybe grotter – et mytisk sted. Her er Bornholms Kunstmuseum bygget som et levende bevis på, at naturens arkitektur har inspireret den menneskelige arkitektur. Bornholms Kunstmuseum er vores vært for Talking Landscapes på Bornholm.
Kunstmuseet er vores mødested og herfra sætter vi af til tre unikke steder, hvor samtalerne finder sted: Ét sted mærker man netop klippernes rå styrke, ét sted hvor der findes en blød, stille, vild strand som frembringer følelsen af ro, tryghed og nærvær. Og ét sted – en kort bådtur væk – ved Gudhjem Havn som i over et tusind år har været et sted, hvor mennesker har klynget sig sammen for at udnytte og beskytte sig imod beskyttelse havet, og hvor vinden, vejret og vandet give både næring til hverdag og skaber stærke bånd og slægtskab.
De tre steder ligger alle, hvor kysten møder havet. De fremkalder forskellige stemninger, følelser, fysiske fornemmelser og symbolske og samfundsmæssige betydninger.
På disse steder samler vi os i samtaler om landskabernes ånd, køn, bæredygtighed og fremtid. Vi taler sammen på nye måder, der er formgivet af kunstnere og som inddrager andre aspekter end normale debatter. Vi håber, at samtalerne kan inspirere til at deltage i Folkemødet med nye erfaringer med, hvordan man også kan samtale.
DE TRE SAMTALEFORMER
Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen.
Læs mere om samtaleformerne her.
De tre samtaler er en del af Building Conversation, en international platform for dialogisk kunst, der koncentrerer sig om mødet mellem kunst, samtale og samfund. Building Conversation er udviklet af de hollandske kunstnere Lotte van den Berg og Daan’t Sas & belgiske Peter Aers.
Program
Fredag den 27. maj
Kl. 10.00-13.30: Den umulige samtale – Naturens køn – tilmelding her
Kl. 14.00-17.30: Den umulige samtale – Fred – tilmelding her
Lørdag den 28. maj
Kl. 10.00-13.30: Time-Loop – Bornholms fødevarer – tilmelding her
Kl. 14.00-17.30: Time-Loop – Vandring – tilmelding her
Søndag 29. maj
Kl.10.00-14.30: Tingenes Råd – Havet og havne – tilmelding her
Kl. 15.00-19.30: Tingenes Råd – Balance mellem natur og mennesker – tilmelding her
DET PRAKTISKE
Formatet:
Til hver samtale er der plads til 20 deltagere. Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden. Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen. Minimumsalder er 16 år. Alle samtaler er på dansk.Omstændigheder:
Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn. Påklædning efter vejret.Guider:
På Bornholm vil det være designer/fotograf/kurator Maja Kristine Christensen, aktionsfilosof Oleg Koefoed og antropolog/performancekunstner Maja Ejrnæs.
UDSTILLING: WALKING LANDSCAPES BORNHOLM
AFHOLDT: 20. marts – 3. aug. 2022
STED: Bornholms Kunstmuseum, Gudhjem
KUNSTNERE: Franz Bomberg (forfatter/illustrator) // Samuel Collins & Sho Murayama (billedkunstnere) // Lene Degett (billedkunstner) // Emma Harris (antropolog) // Ilon Lodewijks (iscenesætter) // Anna Navndrup (designer) // Annelie Grimwade Olofsson (kunster/aktivist) // Manon Siv (danser/koreograf) // Nina Lund Westerdahl (performancekunstner) // Ben Woodhams (billedkunstner)
ENTRE: 50-90 kr.
Walking Landscapes Bornholm fandt sted 11.-20. juni 2021. Her vandrede 10 kunstnere gennem de bornholmske landskaber. Én kunstner hver dag i 10 dage. Hver vandring tog 12 timer og blev live-streamet. På Bornholms Kunstmuseum kan man nu genopleve vandringerne i videouddrag suppleret med materialer fra landskaberne og kunstnerne, se rutekortene for de enkelte vandringer og få inspiration til selv at vandre ud i landskabet.
I løbet af udstillingen kan du opleve flere aktiviteter og performances med afsæt i Walking Landscapes.
Program følger. Følg med her på siden eller hos Bornholms Kunstmuseum.
Talking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 deltagende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartnere på Bornholm er BIRCA, Bornholms Kunstmuseum og Bornholms Højskole med støtte fra Bornholms Regionskommune
Foto: Verner Kjærsgaard & Building Conversation
Building Conversation er en del af In Situ – European platform for artistic creation in public space støttet af Creative Europe