Aalborg Talking Landscapes

Talking Landscapes Aalborg

AFHOLDT: 25.-28. aug. 2022
STEDER: Aalborg Kommunes landdistrikter
BILLET: 50 kr.
Køb billet


TALKING LANDSCAPES
er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab.

På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur.

Når Talking Landscapes kommer til Aalborg, vil samtalerne finde sted i det vidtstrakte landskab rundt om den nordjyske hovedstad. Aalborg Kommune er en af landets største – 100 km fra øst til vest, hvor Limfjorden skiller det store land i to. Det er som oftest Aalborg, der er i fokus, men i Talking Landscapes bliver samtalerne afholdt der, hvor naturens elementer træder i forgrunden frem for storbyens menneskemylder. Limfjorden, kridtgravene, vandet og tidens spor i landskabet bliver omdrejningspunkter for samtalerne.

 

DE TRE SAMTALEFORMER
Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen.

Læs mere om samtaleformerne her.

Med Talking Landscapes åbner vi et rum for jer, som vil være med til at ændre kursen for fremtiden.

De tre samtaler er en del af Building Conversation, en international platform for dialogisk kunst, der koncentrerer sig om mødet mellem kunst, samtale og samfund. Building Conversation er udviklet af de hollandske kunstnere Lotte van den Berg og Daan’t Sas & belgiske Peter Aers.

DET PRAKTISKE

Formatet:Til hver samtale er der plads til 20 deltagere.Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden.Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning.Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen.Minimumsalder er 16 år.Alle samtaler er på dansk.

Omstændigheder:Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn.Påklædning efter vejret.

Guider:
I Aalborg er det digter Shekufe Tadayoni Heiberg, aktionsfilosof Oleg Kofoed og performer Ana Luiza Ulsig, som guider samtalerne.

PROGRAM

Torsdag 25. august
Den Umulige Samtale, Lindholm Høje: kl. 10.30-13.30 – køb billet her

Fredag 26. august, Hals Færge
Time Loop: kl. 17.00-20.00 – køb billet her

Lørdag 27. august, Lille Vildmosecenteret
Time Loop: kl. 11.00-14.00 – køb billet her 

Søndag 28. august, Halkjær Kulturhus
Den Umulige Samtale: kl. 14.00-17.00 – køb billet her 


Sonja Strange Walking Landscapes AalborgUdstilling Walking Landscapes
TID: AFHOLDT 11. marts – 2. april 2022
STED: Kunsthal NORD, Aalborg
KUNSTNERE: Kirsten Dufour & Finn Thybo Andersen (billedkunstnere) // Sara Hagins (billedkunstner) // Noah Holtegaard (billedkunstner) // Britt Kristensen (teaterkunstner) // Linh Le (billedkunstner) // Birgitte Lundtoft (danser) // Nanna Lysholt Hansen (kunstner/performer/forfatter) // Alex Mørck (lydkunstner) // Madame Nielsen (kunstner) // Morten Poulsen (lydkunstner) // Nanna Rosenfeldt-Olsen (performancekunstner) // Ann Mai Røge (performancekunstner) // Marika Seidler (billed-/video-/performancekunstner) // Sonja Strange (billedkunstner) // Katrine Thorup (kunsthåndværker) // Tundra (musikere) // Favne (musiker) // Sofie Risager Aaby (poetry slammer)
GRATIS ADGANG

 

Walking Landscapes Aalborg fandt sted 21. juni-10. juli 2021. Her vandrede 20 kunstnere gennem Aalborg Kommunes landskaber. Én kunstner hver dag i 20 dage. Hver vandring tog 12 timer og blev live-streamet. På Kunsthal NORD kunne man i marts/april genopleve vandringerne i videouddrag suppleret med materialer fra landskaberne og kunstnerne, se rutekortene for de enkelte vandringer og få inspiration til selv at vandre ud i landskabet.

I løbet af udstillingen kunne du opleve flere aktiviteter/performances med afsæt i Walking Landscapes.

 

 

Talking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 deltagende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartnere i Aalborg er Aalborg Kommune og Aalborg Teater i samarbejde med Kunsthal NORD.

Foto: Building Conversation & Henrik Bo Rønsholdt (Sonja Strange)

Building Conversation er en del af In Situ – European platform for artistic creation in public space støttet af Creative Europe