Randi Pontoppidan broer Metropolis København 2022

Sound Passage – af Randi Pontoppidan

Lydbad på 9 københavnske broer
AFHOLDT – se kort over de 9 broer her
Fre. 5. aug.:
kl. 15.00: Marmorbroen v. Ridebanen
kl. 16.30: Cirkelbroen
kl. 18.00: Knippelsbro (startsted: Indre By, højre side ved trappe)
Lør. 6. aug.:
kl. 18.00: Inderhavnsbroen/Kyssebroen (startsted: v. Havnegade)
kl. 19.30: Trangravsbroen
kl. 21.00: Dyssebroen, Christiania
Søn. 7. aug.:
kl. 10.00: Langebro (startsted: Indre By, venstre side ved trappe)
kl. 12.00: Bryggebroen (startsted: v. Fisketorvet)
kl. 14.00: Slusen (startsted: Indre By-siden)
HVAD: Lydperformance
VARIGHED: 15-20 min. hvert sted
GRATIS

 

Komponist og sanger Randi Pontoppidan vil bade byen i lyd. På ni af Københavns broer dukker hun op med sin udtryksfulde stemme og sin live-elektronik for at skabe overrumplende, melodiske lydbilleder på rejse gennem byen.

Hver bro får sit helt eget 15-minutters værk. Med sin stemme som instrument og med byens lyde som klangbund indfanger Randi stedets og tidspunktets stemning og omsætter det til musik. Vandet, der flyder under. Kirkeklokkerne, der kalder til samling. Cyklerne, der suser forbi. Skibenes klaprende stålwires i masterne. Bilhjulene mod vejbanen.

Tempo, akustik og stemning er vidt forskellig fra sted til sted, og det musikalske udtryk er som en kamæleon, der skifter form og klang efter omgivelserne. De store broers tunge langsommelighed mod cykelbroernes lette hurtighed. De klingende metalkonstruktioner kontra de dumpe stenpiller. Morgenens energiske susen eller aftenens meditative eftertænksomhed.

Alt forenes på stedet i et delvist improviseret lydunivers, hvor musikken får krop. Du kan gå lyden i møde, fange den på afstand eller lade den omslutte dig afhængig af, hvor musikeren slår sig ned. På broen, under broen, klatrende på broens gelænder…


OM KUNSTNEREN

Randi Pontoppidan er komponist, sanger, performer, improvisations- og lydkunstner. Hun har et solidt ry som en vidtfavnende og original vokalkunstner, der trækker på inspiration fra såvel free jazz og elektroakustisk kompositionsmusik som lydpoesi og performancekunst.

Hun er desuden en efterspurgt vokalist inden for ny kompositionsmusik og har opnået international anerkendelse for sine fortolkninger af komponister som Steve Reich, David Lang, Karlheinz Stockhausen, John Cage og for sit arbejde med Paul Hilliers vokalensemble Theatre of Voices, med hvem hun bl.a. opførte Stockhausens ‘Stimmung’ i Carnegie Hall, New York. Randi Pontoppidan er medlem af vokalensemblet IKI og musikerkollektivet Damkapellet. Hun står bag udgivelsen af 10 albums, både solo og i samarbejde med andre danske og internationale kunstnere.

www.randipontoppidan.com

Randi Pontoppidan Metropolis Walking Copenhagen

Foto 1: Klaus Holsting / 3: Dovile Sermokas

Video: Malwa Grabowska