Sonja Strange Walking Landscapes Aalborg

SORGVANDRING

Næsten alle mennesker har mistet et andet menneske, som stod dem nært.

Denne vandring med og i sorgen er en mulighed for at tale til den, du har mistet.

Ved at vandre igennem sorgen bliver du forbundet til den jord, du betræder. Du oplever en forbindelse til nuet, samtidig med at du bevæger dig i din fortid ved at mindes den, du savner.

Hvor
Find et åbent landskab med en klar horisontlinje, f.eks. et hedelandskab. Følg stierne.
Find evt. en rute, inden du tager af sted, så du ved, hvor du starter og slutter.

Hvad skal du gøre
Skriv 12 sætninger ned, inden du tager af sted.
De 6 af sætningerne skal være fra dig til den, du har mistet. De andre 6 skal være sætninger fra den, du har mistet, til dig.
Tag en tom stofpose med. Skriv navnet eller betegnelsen, f.eks. mor eller far, på den, du har mistet, uden på posen.

Vandringen kan vare 12 timer med et stop hver time klokken hel. Vandrer du kortere tid, vil intervallerne mellem de 12 stop være kortere.

Du vandrer nu afsted, mens du tænker på den, du har mistet.
Hvis du falder over en fin blomst, en lille sten eller en gren, så samler du den op og putter den i din pose.
Hver time klokken hel (hvis du vandrer 12 timer) finder du et godt sted at stå. Kig f.eks. mod horisonten, eller find hvile ved en busk eller et træ.
Træk vejret dybt, luk øjnene, og mind den, du har mistet.
Når du er klar, læser du din sætning højt – med åbne øjne – samtidig med at du holder din pose tæt ind til dig.

Du kan evt. tage et foto af hvert sted, du stopper, så du kan kigge tilbage på vandringen og oplevelsen, når du kommer hjem.

Nå du efter 12 stop kommer til den sidste del af din vandring, kan du enten tømme din pose med indhold på stedet og lade vinden føre det væk, eller du kan tage den med hjem og strø indholdet ud et sted, der giver mening for dig. Det vigtigste er, at posen tømmes. Du kan evt. beholde én ting fra ruten, så du har det som minde fra din vandring med og i sorgen.

Du har nu været i tæt forbindelse med din sorg, og det er derfor vigtigt at restituere, få en god nats søvn, drikke en masse vand. Og vær taknemmelig for, at du gjorde dette for dig selv og for den, har mistet.

 

Koncept: billedkunstner Sonja Strange
www.metropolis.dk/sonja-strange-aalborg


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Aalborg Teater, Aalborg Kommune og Kunsthal Nord.

 

Foto: Henrik Bo Rønsholdt